Pires na ribanju zbog džempera

Izvor: B92, 18.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pires na "ribanju" zbog džempera



Vezni fudbaler Francuske Rober Pires biće kažnjen zato što je nosio sportsku opremu koja nije marke "Adidas", zvaničnog sponzora reprezentacije, saopštio je danas Fudbalski savez ove zemlje (FFF).

"Poslali smo slučaj Disciplinskoj komisiji. Na sastanku sa predstavnicima 'Adidasa' ćemo odlučiti koliko će Pires morati da plati", rekao je predsednik FFF Klod Simone.

Pires se u televizijskoj emisiji 10. oktobra, kada je bio sa reprezentacijom a ne sa klubom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Arsenalom, pojavio u džemperu marke "Puma", zbog čega je u ponedeljak bio na saslušanju u FFF.

"Rekao sam im da mi je žao i izvinio sam im se. Razumem šta je smetalo 'Adidasu' i neću to više raditi", rekao je Pires posle 75-minutnog saslušanja.

Simone je rekao da želi da se slučaj završi što pre i da je Pires priznao grešku.

Pires nije igrao u sredu u prijateljskom meču protiv Poljske zato što je u intervjuu kritikovao selektora Rejmona Domeneka, koga je optužio da je stvorio napetu atmosferu u timu i da se prema igračima odnosi kao prema "školarcima".

Francuska se mučila u toj utakmici i ostvarila treći uzastopni remi bez golova na stadionu "Francuska".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.