Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2021, 20:04

Pioli brani defanzivni pristup ’jedan na jedan’: Fali nam mentana oštrina ali možemo na dva fronta

Milanov strateg je ipak svestan da nešto ne funkcioniše

Bez poraza 12 utakmica od poečtka sezone, a onda dva ubedljiva zaredom sa čak sedam primljenih golova. Milan je očigledno ušao u krizni period. Fiorentina i Sasuolo su ogolili sve mane defanzivne linije Rosonera. Pre sedam dana su tragičari bio golman Tatarušanu i štoper Gabija, danas kapiten Romanjoli...

Milanova slaba tačka su očigledno situacije ’jedan na jedan’. Ipak, Stefano Pioli >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << čvrsto stoji iza takvog pristupa u defanzivi.

„Naš pristup defanzivi je da branimo situacije jedan na jedan. Nažalost, danas smo izgubili u nekoliko takvih situacija protiv sjajnih igrača kao što su Berardi i Skamaka. Ne mislim da je takav pristup defanzivi pogrešan, samo smo pravili loše odluke. Ne mogu samo defanzivci da budu krivi, odgovornost je kolektivna“, rekao je Milanov strateg posle meča.

Ipak, priznaje da ekipa ima probleme...

„Nedostajalo nam je oštrine. Previše grešaka smo napravili. Imali smo mnogo polušansi koje nismo iskoristili zbog pogrešnih odluka koje smo donosili. Kada smo poveli, nismo izdržali ni tri minuta. Očigledno da su to bili ključni momenti utakmice. Trebalo je da obratimo više pažnje da ne primimo treći gol kako bismo ostali u igri. Kada primite sedam golova u dva meča, očigledno je da nešto ne funkcioniše“.

Da li Milan može da igra na dva fronta sa ovim sastavom?

„Nema opravdanja. Ova ekipa je pravljena da igra na dva fronta i nadamo se da ćemo ostati u Ligi šampiona što duže. Danas sam koristio petoricu igrača koji nisu bili starteri u Madridu da bismo dobili na svežini. Ali nismo bili lucidni kao u Madridu. Sasuolo je tehnički jako nadarena i brza ekipa koja može svima da napravi probleme. Ne vidim da su problem koncentrancija ili odlučnost. Samo nismo bili mentalno oštri i pravili smo loše izbore odluka. Znamo šta su nam prednosti, a šta mane i nastavićemo naporno da radimo. Imali smo jako dobar početak sezone ali smo u poslednjim mečevima malo pali iz raznih razloga. Ipak, možemo da se vratimo na pravi put“.

Prokomentarisao je i ulogu Alesandra Florencija...

„On je sjajan momak koji je jedva čekao da nam se stavi na raspolaganje. Kada je stigao, koristio sam ga više ofanzivno. Posle nekoliko utakmica mi je prišao i pitao me: ’Mister, kada ću igrati na mojoj pririodnoj poziciji’. Pitao sam ga koja mu je prirodna pozicija i odgovorio je: ’Ofanzivni bek’. Danas je u toj situaciji vrlo dobro kontrolisao Raspadorija. Napreduje i postaje bitan igrač za Milan“.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.