Pinturikiov 700. meč za Staru damu

Izvor: RTS, 10.Apr.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pinturikiov 700. meč za "Staru damu"

Popularni Pinturikio, jedna od legendi Juventusa, sutra bi mogao da "upiše" 700. utakmicu u dresu Stare dame. Del Pjero je na večnoj listi kluba po broju utakmica odavno "prešišao" legende Gaetana Šireu (552) i Bepea Furina (528).

Kapiten Juventusa Alesandro del Pjero na pragu je da sutra protiv Lacija ostvari novo, veliko dostignuće i "upiše" 700. utakmicu u dresu Stare dame.

Del Pjero je odavno na večnoj listi kluba po broju utakmica preskočio legende Gaetana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Šireu (552) i Bepea Furina (528).

Od dosadašnjih 699 utakmica za Juve, Del Pjero je 473 odigrao u Seriji A, 35 u Seriji B i 55 u Kupu Italije. On je za Juve u LŠ odigrao 92 meča, u Ligi Evrope je upisao 32 utakmice, a tri u Intertoto kupu. Pored toga, Del Pjero je odigrao dva meča u evropskom Superkupu i jedan u Interkontinentalnom kupu. U dosadašnjem toku sezone Del Pjero je postigao tri gola na 22 utakmice za Staru damu.

Sutrašnji meč Juventus - Lacio igra se od 20.45 u Torinu. Stara dama trenutno ima bod više od drugoplasiranog Milana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.