Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2021, 20:35

Pini Zahavi pod istragom belgijskog pravosuđa zbog pranja novca i falsifikovanja dokumenata

Jedan od najuticajnijih fudbalskih menadžera pod upitnikom zbog sumnjivih radnji u Muskronu

Jedan od najpoznatijih i najuticajnijih agenata u svetu fudbala, Pini Zahavi, optužen je u Belgiji zbog sumnje o prevari prilikom kupovine tamošnjeg kluba Muskrona 2015. godine.

Izraelac se sumnjiči od strane belgijskog sudije za, kako se navodi, "falsifikovanje i upotrebu falsifikata, obmanu i pranje novca". Novinska agencija AFP kontaktirala je u petak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Federalno tužilaštvo koje je potvrdilo optužbu, ali je odbilo da saopšti bilo kakve detalje u vezi sa istragom.

Istraga je otvorena u aprilu 2018. godine i odnosi se na uslove kupovine Muskrona koja se dogodila tri godine ranije. Belgijsko pravosuđe sumnjiči Zahavija, koji je bio posrednik u Nejmarovom transferu iz Barselone u Pari Sen Žermen, najvećem u istoriji fudbala, da je preko posredničkih kompanija zaobišao zabranu posedovanja igrača i kluba istovremeno. Pride, sumnja se da je Muskron falsifikovao dokumenta kako bi obezbedio licencu za učešće u Župile ligi od 2015. do 2018. godine.

Zahavi je klub prodao godinu dana nakon što ga je kupio, i to kompaniji Latimer Internešnl Ltd sa sedištem na Malti, čiji je glavni akcionar bio Pinijev rođak Adar Zahavi. Po preuzimanju kontrole nad klubom, Adar je u upravni odbor postavio još jednog fudbalskog agenta Marka Rojtenberga, koji je klub napustio šest meseci kasnije, pošto su Leven, Vesterlo i Sint Trojden uložili zajedničku žalbu, sugerišući da je njegovo prisustvo dovelo do umešanosti brojnih agenata u radnje kluba.

Pini Zahavi je intervjuisan povodom pomenutih optužbi, a nekoliko nedelja nakon što se odazvao pozivu i optužen, ali je pušten na slobodu pod uslovom da se pojavi na svakom budućem saslušanju. Optužbe je, naravno, negirao.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.