Piksi: Uskladio sam obaveze da bih dao podršku Srbiji

Izvor: B92, 03.Sep.2019, 06:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piksi: Uskladio sam obaveze da bih dao podršku Srbiji

Legendarni srpski fudbaler Dragan Stojković "Piksi" pratio je u ponedeljak meč između Srbije i Filipina u Fošanu.

Trener Gvangdžoua R&F je u poluvremenu meča Svetskog prvenstva pričao za srpske medije o aktuelnostima.

"Fošan je blizu, pola sata vožnje. Uskladio sam neke svoje obaveze, treninge i tako to da bih došao da dam podršku. Lepo veče. Imamo kvalitet, talenat, sjajno vođenje sa klupe. Meč sa Italijom će biti vrlo bitan, očekujem pobedu koja će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doneti dobar put do polufinala", rekao je Stojković.

U centru pažnje u srpskoj sportskoj javnosti je svakako plasman Crvene zvezde u grupnu fazu Lige šampiona, a Partizana u Ligu Evrope.

"Fenomenalan uspeh za njih same, ali i za srpski fudbal. Na dobrom smo putu da imamo dva dva mesta u kvalifikacijama za LŠ. Ovi moji bivši bi trebalo da sa Olimpijakosom naprave dobre rezultate. Partizan isto može da ostvari dobre rezultate u grupnoj fazi. Tada 15. mesto neće biti daleko", kaže Piksi.

Stojković je već petu sezonu na klupi kineskog kluba.

"Očekujem da završimo i ovu sezonu u zlatnoj sredini. Za uspehe su potrebne investicije. Moramo da imamo bolje, kvalitetnije igrače. Problem koji imam iz godine u godinu i koji pokušavam da rešim je odbrana. Greške nas koštaju dobrih rezultata. Potreban je kvalitet za neki maksimum. Ali igramo dobar i atraktivan fudbal".

Piksi je prokomentarisao i borbu Srbije za prvi plasman na Evropsko prvenstvo od 2000. godine.

"Stalo mi je kao i svima da se napravi uspeh. Imali smo onaj propust u Ukrajini, ne znam iz kog razloga, ali verujem da se neće ponoviti. Ali imamo imperativ pobede u meču protiv Portugala. Imamo dobre igrače, novog selektora. To je nova atmosfera, došli smo u situaciju da je Portugal biti ili ne biti".

Stojković je uporedio život u Japanu i Kini.

"Videli ste da organizacija nije na nivou, imate svoje probleme. Dešavaju se takve stvari, ali ne možete da se ljutite. To je tako i pokušavate da reševate probleme u hodu. Nije dobar savet da pokušavate da ih promenite. Možda je to razlog zašto sam tako dugo tu, zašto me nisu smenili. Velika je razlika u poimanju, mentalitetu. Ali veliko iskustvo".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.