Petrović: Sudije odlučile pobednika

Izvor: MVP.rs, 18.Avg.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Sudije odlučile pobednika

Selektor Hrvatske je kivan na delioce pravde.

Temperamentni selektor reprezentacije Hrvatske, Aco Petrović, posle poraza u četvrtfinalu Olimpijskih igara od Srbije je za medije analizirao utakmicu. Naravno, u svom stilu se dotakao i suđenja koje je istakao kao glavne krivce za neuspeh:

"U poslednjih 30 sekundi sudije su donele dve odluke koje su direktno odlučile pobednika. Radi se o nepostojećem prekršaju nad Raduljicom i nesportskoj ličnoj Jokića koja >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << nije svirana, a to su četiri bacanja za nas i pobeda. Čestitam Srbiji na pobedi, ali mislim da bi i mi imali šanse u polufinalu protiv Australije", prenosi portal "index.hr" izjavu Petrovića koji je dodao:

"Presudio je početak treće četvrtine, tih prvih pet minuta u koje smo ušli bez plejmakera, jer je Ukić ima tri lične greške. Jednostavno dogodilo se da Bilan mora prenositi loptu i usledile su greške. Sve ostalo je istorija".

Zatim je objasnio kako je i izostanak kapitena Roka Lenija Ukića zbog problema sa ličnim greškama uticao na konačan rezultat:

"Mačvan nam je zabio sedam koševa, ne kao koncepcijski rizik, nego kao produkt grešaka. Dobili smo prvo poluvreme sa šest razlike. Treći Ukićev prekršaj naterao me je da krenem s visokom postavom, odnosno spoljnim igračima bez pleja, kako bi Roka sačuvao za završnicu i to je rezultiralo sa pet minuta crnila, što nas je koštalo bitke za medalje".

On je pokušao da zaokruži priču u Riju, ali opet "prozivkom" na račun sudija:

"Završen je sjajan ciklus, sjajna dva i po meseca, i zahvaljujem igračima. Šteta, da je bilo malo više korektnosti u poslednjih tridesetak sekundi u dve sudijske odluke, šteta što je ostala ta mrlja... Momcima sam rekao da su napravili sjajan posao i poručio im da dignu glave i nastave", rekao je Petrović.

Popularni Aca Trica je zadovoljan učinjenim na Olimpijskim igrama:

"Bez obzira na sve, ponosni smo na naš nastup u Riju. I sada stojim pri mišljenju, da uprkos deficitu igrača, nisam pogrešio jer nisam širio ekipu nakon kvalifikacionog turnira u Torinu gde smo izborili nastup u Riju. Ovde su igrali samo oni koji zaslužuju".

Petrović je rekao i da napušta mesto selektora Hrvatske, jer je dogovor bio da sedi na klupi samo na Olimpijskim igrama.

"Dogovor je bio samo za ovaj ciklus. Sada nije ni vreme ni mjesto da se razgovara o meni, ne želim o tome. Onaj koji dolazi posle mene imaće dobre temelje, sledi nam EP i hrvatska košarka se vraća", naglasio je Aleksandar Petrović.

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.