Petrić: Oprezno protiv Brazila

Izvor: B92, 27.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrić: "Oprezno protiv Brazila"



Rukometni reprezentativac Srbije i Crne Gore Vladimir Petrić izjavio je agenciji Beta da je naredni protivnik "plavih" na Svetskom prvenstvu - selekcija Brazila, ekipa koja igra tipični južnoamerički rukomet, ali i da je izgubila sve utakmice do sada.

Reprezentacija SCG u 18.15 sastaje sa Brazilom u utakmici četvrtog kola takmičenja u Grupi D na SP u Tunisu.

"Moramo da pobedimo Brazil ako mislimo da prodjemo u drugi krug. Ne poznajemo ih, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne razmišljam mnogo o Brazilcima, već o Nemcima koji nas očekuju u poslednjoj utakmici u grupi", rekao je Petrić.

On je priznao da nije bilo lako pobediti Norvežane, ali da nema vremena za slavlje, jer već sledi utakmica sa Brazilom.

"Plavi" su pobedili Norvežane sa 25:24, iako su prvi put poveli tek u 57. minutu.

"Nadam se sigurnoj pobedi u narednom meču, ali i da ćemo još bolje odigrati. Znamo da su ih Norvežani pobedili sa velikom gol razlikom. Znači treba da se oporavimo od prethodnog susreta, da pobedimo Brazil i onda da se dobro spremimo za Nemačku", rekao je Petrić.

Ratko Đurković je ocenio da su "plavi" utakmicu u sredu sa Norveškom počeli očekivano nervozno. Selekcija SCG savladala je Norvešku sa 25:24, u trećem kolu takmičenja u Grupi D na Svetskom prvenstvu u Tunisu.

"Utakmicu sa Norveškom počeli smo previše nervozno, ali smo znali da se rezultat mora promeniti. To se i dogodilo. Stvarno se vratilo sve ono što smo uložili za vreme meča", rekao je Đurković agenciji Beta.

On je dodao da je ekipa SCG opet imala dosta tehničkih grešaka, ali da je to nadoknadila borbenošću i da je zbog toga na kraju pobedila.

"Mislim da je protiv Norveške sve došlo na svoje mesto. Kada igramo kao tim, možemo svakoga da dobijemo. Mi nemamo ekipu u kojoj utakmice možemo da rešimo individualnim potezima. Ovakva igra, kao protiv Norvežana, to je naš recept za pobedu", rekao je Đurkovića.

Reprezentativac SCG je naglasio da ova pobeda ne treba da dovede do euforije, jer se, u stvari, ništa nije dogodilo što nije bilo planirano.

"Sada možemo da nastavimo kako smo planirali i da završimo takmičenje u Grupi D tako što ćemo u drugi krug preneti maksimalna četiri boda", rekao je Đurković.

Rukometna reprezentacija Srbije i Crne Gore savladala je Katar i Norvešku, a izgubila od Egipta u Grupi D na Svetskom prvenstvu u Tunisu. Ako danas pobedi, Brazil gotovo sigurno će obezbediti mesto u drugom krugu takmičenja na šampionatu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.