Petković uglavnom zadovoljan

Izvor: B92, 28.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković uglavnom zadovoljan



Selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore Ilija Petković izjavio je da je zadovoljan subotnjom utakmicom sa selekcijom Urugvaja, koja mu je, kako je rekao, "odgovorila na neka do sada nerazjašnjena pitanja".

"Imali smo periode nadmoćne igre, lepih poteza, ali videli smo kako to ne mora da utiče na rezultat, koji se pamti. Probali smo mnogo igrača, zbog čega smo gubili ritam, ali verujem da nismo razočarali navijače", rekao je Petković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinarima posle utakmice.

SCG je u Beogradu odigrala 1:1 sa Urugvajem u pripremama za Svetsko prvenstvo, koje počinje 9. juna u Nemačkoj. "Plavi" prvu utakmicu na Mundijalu igraju protiv Holandije.

Selektor je rekao da je razlog njegovog zadovoljstva to što ekipa nije izgubila.

"Ipak moramo malo da sagnemo glavu kada ne pobedimo", dodao je on.

SCG je igrala u odbrani bez Nemanje Vidića, koji će zbog žutih kartona propustiti utakmicu protiv Holandije.

Novinare je zanimalo da li Petković zna tim za debi na Svetskom prvenstvu.

"Konačan sastav tima za utakmicu sa Holandijom znaće posle prijateljske utakmice sa reprezentacijom Koruške, 4. juna", rekao je Petković.

Selektor Urugvaja Oskar Tabares rekao je da je ponosan na svoj tim, jer je ostvario povoljan rezultat protiv "veoma kvalitetne" ekipe SCG.

"Nismo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo, zato sada stvaramo tim, ali nam je nerešen ishod sa SCG, koja nas je u nekim periodima potpuno nadmašila, veliki motiv za dalji rad", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.