Petković: Osedeli smo čekajući ostale rezultate

Izvor: MozzartSport.com, 10.Sep.2014, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković: Osedeli smo čekajući ostale rezultate

Možda je ovako i najslađe? Kapiten U-21 reprezentacije Srbije Marko Petković ne bi se složio sa tom ocenom. Štaviše, kaže da su posle rutinske pobede nad Severnom Irskom od 4:1 u Portdaunu Orlići proživljavali pakao iščekujući rezultate ostalih utakmica. Stoga na konstataciju da je iza njega vrlo zanimljivo veče kratko odgovara:

"Možda ljudima sa strane. Nama je bilo vrlo stresno dok smo gledali u ekrane i čekali šta će da urade oni od čijih smo rezultata >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zavisili. Osedeli smo", polu u šali, a polu u zbilji kaže desnik bek Crvene zvezde posle izborenog mesta u baražu za plasman na Evropskog prvenstva i nastavlja u dahu.

"Ali stvarno nijednog trenutka nismo gubili nadu da će priča imati srećan kraj. Ne samo sinoć, već tokom svih ovih poslednjih 10 dana, počevši od nesrećno prokockanog vođstva protiv Italije u prošlom kolu, preko silnih problema sa povredama i suspenzijama važnih igrača do iščekivanja vršnjaka iz A reprezentacije koji na kraju nisu mogli da nam se priključe".

Barem na Ostrvu, protiv znatno slabijeg protivnika, taj se hendikep nije primećivao.

"Da nismo bili pod ogromnim rezultatskim pritiskom sigurno bismo pobedili sa potrebnih 5:0 ako ne i više, jer smo mnogo bolja ekipa od domaćina. Nažalost, jedna lopta je posle 4:0 pogodila stativu umesto da je završila u mreži", priseća se Petković.

Međutim, sreća je ovaj put pogledala izabranike Radosava Ćurčića, koji će se kroz neko vreme sigurno sa osmehom prisećati svega što je prethodilo meču u Severnoj Irskoj. I ništa od toga nije uspelo da pomuti atmosferu u svlačionici.

"Verujte mi na reč, iako nas nije bilo dovoljno da ispunimo protokol, iako su morali da nam se poklope mnogi rezultati iz prve dve večeri – verovali smo da će nas Bog i sreća pogledati. Stvarno bi bila sportska nepravda da jedna ovako dobra reprezentacija posle svega što je prošla za dve godine koliko smo na okupu ne ode u doigravanje za Evropsko prvenstvo. A nadam se i u Češku".

Za taj poslednji korak potrebno je proći još taj dvomeč u baražu, a to će svakako zavisiti i od protivnika kojeg će Srbija dobiti u petak u baražu u Nionu. Petković, međutim, ne brine previše, uprkos činjenici da iz prvog šešira ne možete očekivati "lakog" rivala.

"Nemam posebnih želja, a i ko me pita?", smeje se kapiten Srbije.

"Biće onako kako odluči žreb. Ne plašimo se nijedne reprezentacije, pa ni onih najjačih. Jedino što bih voleo je da nam se povređeni što pre oporave i vrate se u tim, kao i momci koji su morali da pauziraju zbog kartona. Naravno, bilo bi sjajno kada bi u dvomeču za EP učestvovali i neki od momaka iz A reprezentacije".

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.