Petković: Nema prijateljskih

Izvor: B92, 15.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković: "Nema prijateljskih"



Fudbalska repre zentacija Srbije i Crne Gore igra sa Poljskom u polufinalu 'Trofeja Lobanovski' čije je domaćin Kijev. 'Plavi' su na dve utakmice u Ukrajini otišli u jakom sastavu (nedostaju igrači Partizana), kao i ostali učesnici. Svi imaju većinu standardnih igrača i neke kojima je ovo provera pred utakmice kvalifikacija za SP.

Svi učesnici turnira nalaze se 'na dobom putu' ka Nemačkoj. Ukrajinci vode ubedljivo u svojoj grupi, Poljaci su izgubili od Engleza, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i dobili sv eostale kvalifikacione mečeve, a Izrael je na tabeli ispred Francuske.

"Da prvo vidimo ko će sve da dođe u Kijev, pa da pričamo ko će igrati. Nema dileme, učestvujemo na jakom turniru, protiv kvalitetnih selekcija, pa moramo da pokažemo da smo dostojni visokog nivoa," kaže selektor Petković.

Iako je turnir 'samo' skup prijateljskih utakmica nema dileme da svaki nastup reprezentacije znači, i kao prilika za igrače i kao odmeravanje snaga sa solidnim evropskim ekipama.

"U susretima reprezentacija nema prijateljskih. Svaki meč se za nešto vrednuje, FIFA piše bodove za svoju listu, može da se osvoji novčana nagrada... Najvažniji je takmičarski motiv, videćemo na koje igrače možemo da računamo u kvalifikacijama," rekao je Petković.

Petković nije najavio tim, čak ni 'sa zagradama', ali je verovatno da Dragutinović i Jestrović neće igrati sa Poljacima jer su u nedelju igrali u Belgiji. Sa druge strane, Petković je najavio da će svi igrači koji su došli u Ukrajinu imati priliku da igraju.

Utakmica Srbija i Crna Gora - Poljska počinje u 16.15, a sude Ukrajinci, Oleg Olehov i pomoćnici. Druga utakmica turnira, Ukrajina - Izrael, igra se od 20 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.