Izvor: Blic, 12.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković: Još smo u igri za drugi krug!

Petković: Još smo u igri za drugi krug!

Poraz od Holandije, kako tvrde u taboru plavih, nije poremetio atmosferu, šta više naš stručni štab i igrači uvereni su da sve šanse za plasman u drugi krug nisu otpale.

Selektor Ilija Petković, mokar do gole kože, nije bio raspoložen za dublju analizu poraza.

- Šteta, šteta. Primili smo gol iz akcije koju smo predvideli pre utakmice. Tako je to u fudbalu. Prima se gol iz jedne šanse! Imali smo svoje prilike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje nismo iskoristili. Pokušali smo ofanzivnije, otvorenije, ali nije ništa urodilo plodom. Ostale su još dve utakmice, idemo dalje. Sve čestitke Holanđanima. Bilo je izuzetno teško vreme za igru. Mislim da smo još u igri, ništa još nije gotovo. Ostalo je da analiziramo sve detalje utakmice. Nije Nenad Đorđević taj koji je ubrzao ili usporio igru. Treba posmatrati igru cele ekipe.

Dejan Stanković bio je razočaran posle utakmice.

- Nije pobedio bolji! Presudio je jedan kiks, koji smo možda i očekivali, jer smo se pribojavali takvih lopti. Nerešeno bi bilo najrealnije, ali su Holanđani ipak bili malo srećniji. Žao mi je navijača koji su nas sjajno bodrili na stadionu, ali i svih onih koji su bili uz nas u zemlji. Sada imamo četiri dana da se pripremimo za Argentinu, u pitanju je veoma ozbiljna ekipa - rekao je Stanković. Holandski selektor Marko van Basten složio se da je vrućina pokvarila utakmicu.

- Oba tima su ostala bez svežine, a naša prednost je bila to što smo postigli gol na vreme. Siguran sam da ćemo već u drugom meču igrati mnogo bolje, jer lakše povređeni igrači imaju pet dana da se oporave. Van Bomela sam izveo iz igre kao predostrožnost. Rud van Nistleroj je bio dobro čuvan i nije se nadigrao - dodao je Van Basten. Igrač utakmice Arjen Roben prvi se obratio novinarima posle pobede nad Srbijom i Crnom Gorom (1:0).

- Zadovoljan sam svojom igrom protiv Srbije. Znam da mogu mnogo bolje, ali vrućina u Lajpcigu je bila nepodnošljiva, pogotovo u drugom poluvremenu. Kod gola sam pročitao na koju će stranu Jevrić da se baci, i nisam oklevao. Tačno sam znao gde da šutiram. Osvojili smo tri boda, kao što smo i planirali, a igra će se brzo zaboraviti. Napravili smo prvi, veliki korak ka finalu koje je, ipak, daleko od nas. Potrebno je da što pre zaboravimo Srbiju i da se okrenemo Obali Slonovače - rekao je Arjen Roben. Filip Koku je i pored povrede članka izdržao svih 90 minuta u Lajpcigu.

- Ne bih još da govorim o finalu, već želim da se ograničim na drugu rundu koja nam je jako blizu posle današnje pobede. Slažem se da smo u prvom delu igrali brže i bolje.

Ž. Babović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.