Peti dan Rija obeležili porazi košarkaša, košarkašica, odbojkašica

Izvor: Telegraf.rs, 10.Avg.2016, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peti dan Rija obeležili porazi košarkaša, košarkašica, odbojkašica

Peti dan Olimpijskih igara u Riju nije bio taj koji je mogao da nas obraduje, kada su u pitanju učinci srpskih predstavnika. Ako ste zaboravili od početka Igara Srbiju je u borbi za medalje predstavljala samo Bobana Veličković u streljaštvu, ali je bila sedma.

Poraze su zabeležili košarkaši od Francuske, košarkašice od Amerike, kao i odbojkašice od iste reprezentacije.

Džudista Aleksandar Kukolj se plasirao u drugu rundu, ali je tamo poražen.

TOK PETOG >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << DANA OLIMPIJSKIH IGARA

22.25 - Košarkašice ubedljivo poražene od Amerikanki. Opširnije >>> OVDE.

22.00 - Rešena misterija "zelenog" bazena. Opširnije >>> OVDE.

21.30 - Srbija je izgubila od odbojkašica Amerike, 25:16 u četvrtom setu. Opširnije >>> OVDE.

21.20 - Vaterpolisti Crne Gore izgubili su od Italije 6:5.

21.15 - Odbojakšice su izgubile treći set od Amerikanki 25:18, sada je 2:1 za SAD.

21.00 - Košarkaši Srbije poraženi u završnici od Francuske. Opširnije >>> OVDE.

20:53 - U isto vreme, naše košarkašice igraju meč 3. kol protiv favorizovanih Amerikanki, i gube posle prvih 10 minuta rezultatom 31:21. Podsetimo, u prva dva kola učenice Marine Maljković poražene su od Španije i Kanade.

20.50 - Odličan odgovor srpskih odbojkašica - dobile su drugi set rezultat 25:22 i izjadnačile u setovima na 1:1 protiv ekipe SAD.

20.40 - Američki plivači Majkl Felps i Rajan Lohti plasirali su se u polufinale trke na 200 m mešovito. Bili su prvi u svojim kvalifikacionim grupama.

20.15 - Srpske odbojkašice igraju protiv SAD u trećem kolu. Izgubile su prvi set sa 25:17.

20.00 - Argentina završila učešće na Olimpijskim igrama posle remija sa Hondurasom 1:1.

19.50 - Srpski košarkaši igraju meč trećeg kola protiv Francuske. Posle poluvremena bilo je 40:36 za Francusku. >>> Meč uživo pratite ovde!

18.00 - Fabijan Kanćelara osvojio zlatnu medalju za Švajcarsku u biciklizmu u muškom hronometru. Drugi je bio Tom Dumolin iz Holandije, a bronzu je osvojio Kristofer From iz Velike Britanije.

17.30 - Aleksandar Kukolj je poražen od Mašu Bejkera u narednoj rundi. Japanac je ušao i u polufinale odmah posle pobede nad Srbinom, čime je opravdao ulogu favorita za najsjanije odličje. >>> Opširnije ovde.

16.30 GRCI ŠOKIRALI MAĐARE U POSLEDNJIM SEKUNDAMA! Vaterpolisti Mađarske i Grčke remizirali su sa 8:8 u trećem kolu grupe A, u kojoj je i Srbija. Ovo je Mađarima čak treći poraz iz isto tolkiko mečeva, dok Grci imaju dva remija i pobedu i u boljoj su poziciji.

Grci su došli do remija 5 sekundi pre kraja kada je Angelos Vlahopulos postigao gol sa velike udaljenosti. Mađarima je to teško palo na kraju, pa je došlo i do rasprave i koškanja u bazenu posle zvuka sirene, ali se ipak sve primirilo brzo.

16.00 ODLIČAN START SRPSKOG DŽUDISTE!

Foto: Guliver/Paul Gilham/Getty Images for BEGOC

Aleksandar Kukolj bacanjem u 3. minutu savladao Slovenca Mihala Zganka i plasirao se u osminu finala. >>> Opširnije ovde!

15.19 Ništa od finala ni za Dimitrija Grgića! U poslednja četiri pucnja su mu trebale četiri 10ke, ali nije uspeo da maksimalnim finišom prestigne Španca Kareru. Agonija srpskog streljaštva se nastavlja. Grgić je u kvalifikacijama imao 552 pogotka, a Mikec 541.

15.00 Dve serije pre kraja, nije realno da ijedan od dvojice srpskih predstavnika obezbedi mesto u finalu.

14.30 Teško će Mikec do finala, Grgić se kreće oko osme pozicije. Prve dve serije gađao je 91 i 94. Mikec 89 i 90.

Foto: AP7Tanjug

14:17 U toku je potpuna dominacija Azijata. Drže prvih 9 pozicija tokom druge serije. Grgić trenutno ima osmi rezultat.

14.10 Nisu dobro počeli ni Mikec ni Grgić. Njihova pozicija varira. Uglavnom se posle uvodne serije kreću izmeću 15. i 25. pozicije.

14.00 Pratimo uživo naše strelce na 50 metara MK.

13.37 Parovi 1/8 finala u muškoj konkurenciji tenisa:

Del Potro - Danijel

Agut - Miler

Nadal - Simon

Gofan - Beluči

Monfis - Čilić

Nišikori - Martin

Džonson - Donskoj

Mari - Fonjini

13.25 Bližimo se nastupima Damira Mikeca i Dimitrija Grgića. Od 14 sati ih ovde pratimo uživo, a kao zagrevanje vam prenosimo optimističnu izjavu sportskog direktora Streljačkog saveza: "U odličnoj su formi. To se vidi na treninzima. Nadam se da će ovog puta izdržati do kraja."

13.00 Suze ruskog džudiste Hasana Halmurzaeva obilaze planetu. Rusija proživljava teške dane u Riju. Do sada je osvojeno samo tri zlatne medalje, ali je pobeda Hasana nad Amerikancem u finalu, podigla raspoloženje u celom timu.

Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images

12.44 Aleksandar Vučić je čestitao osvajačici zlata za Kosovo u Riju, ali i istakao: Maljinda Keljmendi, mlada sportistkinja nije nam ništa skrivila i bežao sam da komentaršisem gluposti lažnih analitičara i novinara, koji govore da je potpisano u Briselu da Kosovo bude članica Olimpijskog komiteta

12.00 Majkl Felps je objasnio zašto se onako "ludo" smejao na dodeli medalja i prilikom intoniranja himne.

"Moja ekipa iz Baltimora bila je na drugom kraju dvorane, a kod nas u saveznoj državi Meriland, kad navijamo za Oriolse uzvikujemo "O" dok svira nacionalna himna. Slušajući himnu na ceremoniji, odjednom sam čuo povik "O". Znao sam tačno odakle dolazi, izgubio sam se na trenutak i prasnuo u smeh, nisam mogao da se suzdržim. Došli su u Brazil zbog mene iz Njujorka i Baltimora, puno mi znači njihova podrška", rekao je najtrofejniji olimpijac svih vremena.

11.35 Trofejna italijanska plivačica Federika Pelegrini mogla bi da se povuče iz plivanja vrlo brzo. Njena izjava posle lošeg nastupa na 200 metara glasi: "Možda je vreme za životne promene". Pelegrini ima 28 godina i četiri zlata sa svetskih prvenstava i zlato iz Pekinga 2008. 

Foto: AP/Tanjug

11.30 Kineski olimpijski plivački tim zatražio je izvinjenje od Australijanca Maka Hortona posle "zlonamernog ličnog napada" na kineskog rivala Suna Janga. Horton je opisao Suna kao dopingovanu varalicu posle pobede nad pomenutim rivalom u finalnoj trci na 400 metara slobodnim stilom.

11.18 Misterija zelenog bazena u Riju i dalje traje. Čeka se na odgovor kako je promenio boju. Pojavila se bojazan da nije očišćen kako bi trebalo. "Nikad nisam zaronila u nešto slično", rekla je britanska skakačica Tonja Kouč. Više fotki OVDE.

Foto: Guliver/Adam Pretty/Getty Images

11.07 Jedna od fotki jučerašnjeg dana je i ova. Plivač iz Etiopije Robel Kros Habte nije baš pazio na liniju uoči dolaska u Rio. Ni ne čudi zašto je završio poslednji (i uz puno problema) svoju kvalifikacionu trku na 100 metara slobodni stilom.

Foto: Guliver/Al Bello/Getty Images

11.00 Najčitanije na Telegraf sportu trenutno je izjava Rafaela Nadala o ranoj eliminaciji Novaka Đokovića sa Olimpijskih igara. OVDE je.

10.38 Košarkašice Srbije večeras igraju protiv najbolje ekipe na svetu, američke ženske selekcije,  koja ima dve igračice koje mogu da zakucaju. Jedna je Elena Dela Done, a druga Britni Griner.



10.15 Ne smiruju se reakcije na učinak Majkla Felpsa, koji je tokom noći osvojio zlato na 200 delfin, ali i sa štafetom 4x200. Postao je najstariji olimpijac koji je u pojedinačnoj konurenciji osvojio zlatnu medalju. Rekorder svih vremena je trenutno na 25 olimpijskih medalja, od kojih je 21 zlatna.

Foto: Guliver/Pascal Le Segretain/Getty Images

10.11 I ovog jutra, naš iščašeni ugao iz Rija. Izdvojili smo velike grudi, prelepe guze, ali i jednu zanimljivu misteriju.

10.03 Džudista iz Belgije je posle ovojene medalje prebijen na Kopakabani. Više o tome OVDE.

10.00 Od srpskih sportista, danas ćete prvo pratiti strelce Damira Mikeca i Dimitrije Grgić. Uživo ćemo ih pratiti od 14 sati.

09.47 Kao i svako jutro pregled medalja. Amerikanci povećavaju prednost. Imaju već 26 odličja, od kojih 9 zlatnih. Kina, 17, a Japan 14.

Printskrin: rio2016

09.37 - Za početak nekoliko noćašnjih rezultata po sportovima:

TENIS: Svitolina - Serena Vilijams 6:4, 6:3. KOŠARKA: Argentina - Hrvatska 90:82, Litvanija - Nigerija 89:80. RUKOMET: Egipat - Švedska 26:25, Hrvatska - Argentina 27:26.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.