Peter Fil najbrži u Lejk Luizu

Izvor: B92, 30.Nov.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peter Fil najbrži u Lejk Luizu

Italijan Peter Fil pobednik je prvog spusta u ovosezonskom Svetskom kupu, koji je vožen u kanadskom Lejk Luizu.

Momak iz Južnog Tirola je do svog prvog trijumfa u spustu tokom osmogodišnje karijere stigao prešavši stazu za minut, 47 sekundi i 40 stotinki. Filova pobeda nije bila najveće iznenađenje, jer je mesto broj dva pripalo Švajcarcu Karlu Janki, koji je startovao sa 65. mesta. Treće mesto i prvi podijum u karijeri izborio je Šveđanin Hans Olson. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Olson, koji je startovao peti, imao je prednost, dok na stazu nije izašao raspoloženi Fil, koji je na najtežem delu staze vozio sjajno i došao do prednosti od 16 stotinki u odnosu na Šveđanina.

Nedugo zatim zašlo je sunce, pa su se najkritičniji delovi staze zaledili i pravili velike probleme skijašima koji su dolazili na red.

Svetske agencije već su poslale izveštaje po kojima je Olson drugi, a treće mesto zauzeo je Austrijanac Georg Štrajtberger, sa pet stotinki slabijim vremenom.

Međutim, tada je na stazu izašao Janka, i prošao stazu samo osam stotinki sporije od Fila, čime je ne samo pomerio Olsona i Štrajtbergera, nego je oduzeo jedini bod braniocu trofeja u Svetskom kupu Bodeu Mileru.

Spust, Lejk Luiz

1. Peter Fil (Italija) 1:47,40

2. Karlo Janka (Švajcarska) 1:47,48

3. Hans Olson (Švedska) 1:47,56

4. Georg Štrajtberger (Austrija) 1:47,61

5. Klaus Krel (Austrija) 1:47,69

6. Kristof Inerhofer (Italija)1:47,70

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.