Petao

Izvor: MozzartSport.com, 08.Sep.2016, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petao

Andrea Beloti - Mihina uzdanica koja želi da bude kao Ševčenko. Trenutno najbolji strelac Serije A. Old skul napadač...

Posle dva kola Serije A prvi je na tabeli strelaca. Došao je u Torino kao zamena za Ćira Imobilea, ali je tek ovog leta proradio. I te kako. Andrea Beloti dao je četiri gola na prva dva meča u šampionatu, a u pripremnim duelima je tek izuvao iz opanaka protivnike. Na pet mečeva postigao je devet golova.

To je bilo mnogima privuklo pažnju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pa je FIFA TV napravila intervju sa Andreom Belotijem i postavila pitanje - da li je on sledeći veliki napadač Italije?

"Srećan sam u Torinu. Uveseljavam navijače i to me ćini srećnim i ponosnim. Mnogi šampioni su igrali za Torino. Postižem više golova nego što sam ikada, ali mislim da ima situacija u kojima ne odigram kako želim", kaže Beloti.

Ističe da mu je Andrej Ševčenko veliki uzor.

"On je neko na koga se ugledam. Bio je neverovatan na terenu, a van njega nikada nije pravio gluposti. Znao je šta treba da uradi u svakom momentu", oduševljeno je govorio Beloti kome su, jasno je, porasle šanse da obuče dres Neroazura sada kada je Đampjero Ventura selektor.

Upečatljiv je po proslavi gola kada stavi ruku na čelo i imitira "krestu".

"Imam specijalan način proslave. Počelo je sve kada sam bio klinac i imao drugara koji se, kada se prevede, prezivao "petao". Zbog toga smo u šali tako proslavljali golove, prešlo mi je u naviku i ostalo sve do danas", objasnio je Beloti.

Beloti je glavni špic Bikova Siniše Mihajlovića. Nosi devetku, a fudbal je profesionalno počeo da igra pre četiri godine u Albinolefeu. Ima 22 godine, na početku je igrao i kao vezista i kao krilo, ali ga je trener Alesio Pala prekomandovao u napadača. I nije pogrešio. Beloti je old skul napadač. Snažan i ubojit.

Alberigo Evani, njegov trener u reprezentaciji Italije nazvao ga je još "prvim defanzivcem tima".

Zanimljiv fudbaler kome se smeši uspešna budućnost. Vredi ga gledati.



(FOTO: Printskrin)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.