Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2021, 15:18

Petak u Seriji A: Torino traži gol i bodove, Samp prvu pobedu na Marasiju

Ivan Jurić protiv bivšeg kluba

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Deveto kolo Serije A se otvara mečevima Torino – Đenova i Sampdorija – Specija. Tim Ivana Jurića je u poslednja dva kola doživeo poraze, iako je igrao na ravnoj nozi sa Juventusom i Napolijem, dok je Davide Balardini sačuvao mesto na klupi u završnici meča sa Sasuolom i protiv Torina želi da ukloni Damokleov mač otkaza iznad glave.

Na Marasiju se igra mali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ligurski derbi. Sampdorija u ovoj sezoni još nije uknjižila pobedu u Đenovi, dok Tijago Mota želi da veže prve dve pobede na klupi Specije posle prošlonedeljne pobede nad Salernitanom.

TORINO – ĐENOVA (18.30)

Torino je u poslednje četiri godine bio noćna mora za Đenovu. Granate su ostvarile na poslednjih osam okršaja šest pobeda i dva remija. Tome valja dodati i da Torino nije izgubio na svom terenu od Đenove gotovo deset godina, od 2012. Skor je pet pobeda i četiri nerešena ishoda.

Trener Ivan Jurić je, međutim, samo jednom uspeo da savlada svoj bivši klub na prethodna četiri meča. Takođe, Đenova u poslednje vreme igra bolje u gostima nego na svom terenu. Četiri od šest bodova Grifonea je osvojeno na gostujućim terenima i jedina pobeda u ovoj sezoni je stigla daleko od Marasija (protiv Kaljarija).

Torino ne zna za pobedu već mesec dana. U ovom prvenstvu je samo jednom pobedio na svom terenu i to protiv Salernitane, ali trebalo bi imati u vidu da su na stadionu „Grande Torino“ igrali protiv Atalante, Lacija i Juventusa. Ključni problem Torina je efikasnost. Sve do pre deset dana, Jurić nije mogao da računa na svoje najbolje napadače. U međuvremenu su se vratili na raspolaganje Beloti i Zaza, ali su Pjaca, Verdi i Edera i dalje van stroja. Kapiten Beloti bi mogao da počne prvi put posle povrede jedan meč dok je gotovo sigurno da će se oporavljeni Praet naći u startnoj postavi. Podsetimo, Jurić ne može da računa i na povređenog Mandragoru koji će se vratiti na teren tek za mesec i po dana.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Trener Đenove Balardini je spasao svoju klupu u poslednjem momentu protiv Sasuola odigravši nerešeno 2:2, ali bi več večeras ponovo mogao da je dovede u pitanje. Kormilar Grifonea ne može da računa na trojicu defanzivaca (Maksimović, Bani i Vanheusden), kao i na Ernanija.

Velike nade Đenova polaže u Matiju Destra koji igra u životnoj formi i na poslednja tri meča je redovno tresao protivničke mreže. Jedina dilema oko sastava Đenove se odnosi na Destrovog partnera u napadu: u konkurenciji su Ekuban, Kalon i Pandev.

TORINO 3-4-2-1: Milinković – Điđi, Bremer, Buonđorno – Singo, Lukić, Pobega, Ansaldi – Praet, Brekalo – Sanabrija (Beloti):

ĐENOVA (3-5-2): Sirigu – Biraski, Vaskez, Krišito – Kambijaso, Ture, Badelj, Rovela, Fares – Destro, Ekuban.

SAMPDORIJA – SPECIJA (20.45)

Mali ligurski derbi se igra u Đenovi. Oba tima su skupila mnogo manje bodova nego što su objektivno to zaslužili na terenu i večerašnji dvoboj je prilika, i za jedne i za druge, da naprave zaokret.

Sampdorija nije još uvek osetila slast pobede na Marasiju u ovoj sezuni. Jedina pobeda Dorijana je registrovana na gostovanju u Empoliju dok su na svom stadionu izgubili dva puta (Milan i Napoli) i dva put su remizirali (Inter i Udineze). Takođe, problem za Roberta D‘Aversu je odbrana koja je primila čak devet golova na poslednja tri meča na Ferarisu.

Specija je pobedom nad Salernitanom prošlog vikenda prekinula niz od tri poraza u prvenstvu i na krilima prošlogodišnjeg iskustva, kada su osvojili četiri od mogućih šest bodova u mečevima sa Sampdorijom, s pravom se nadaju da mogu da ponove podvig.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Šef stučnog štaba domaćeg tima Roberto D‘Aversa nema na raspolaganju Torsbija zbog kartona, dok su Damsgard, Ekdal, Viera i Toregrosa povređeni. Umesto Torsbija će igrati Askildsen, dok Kaputo ili Kvaljarela praviti društvo Gabijadiniju u napadu.

Tijago Mota je veoma zadovoljan zbog odluke disciplinskih organa da smanje kaznu Bastoniju i bek Specije će biti večeras regularno na svom mestu na levom boku. I pored oporavka pojedinih igrača, broj fudbalera van stroja u Speciji je i dalje dvocifren i među njima su i starteri poput Kolija, Agudela, Elića, Burabije i Rece.

Sudeći po broju primljenih golova Sampdorije na Marasiju i činjenice da je Specija inkasirala čak 13 golova na četiri gostovanja da se pretpostaviti da će večerašnji duel obilovati golovima.

SAMPDORIJA (4-4-2): Audero – Berežinski, Jošida, Koli, Auđelo – Kandreva, Askildsen, Silva, Vere – Gabijadini, Kvaljarela.

SPECIJA (4-2-3-1): Provedel – Ferer, Hristov, Nikolau, Bastoni – Kovalenko, Mađore – Antist, Verde, Đazi – Manaj.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.