Izvor: MozzartSport.com, 10.Dec.2021, 13:42

Petak u Seriji A: Ko će da upali svetionik u derbiju Đenove?

Ševčenko i dalje ne može da računa na Rovelu, Maksimovića, Faresa i Kaiseda. D’Aversa nema na raspolaganju Damsgarda i Vijeru. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Sampdorije je 2,50.

Kolokvijalno ime sudara Đenove i Sampdorie Derbi svetionika savršeno oslikava poziciju u kojoj se nalaze dva kluba. U grčevitoj borbi za opstanak, ostali su bez dugogodišnjih predsednika, oba bi imala i nove trenere da Masimo Ferero nije uhapšen dok je pregovarao sa kandidatima za naslednika >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Roberta D’Avrerse. Dva kluba vezuju i sumnje u to ko su stvarni vlasnici. Obe tifozerije su ubeđene da su i dalje vlasnici Enriko Preciozi i Edoardo Garone i optužuju ih za sve nedaće koje su zadesile Grifonea i Dorijane.

Đenova nije nijednom pobedila kao domaćin Sampdoriju u poslednjih deset godina. Štaviše, Grifone je u tom periodu samo tri puta izbegao poraz, u ulozi domaćina na Marasiju, protiv gradskog rivala. Tome treba dodati i da Đenova u ovoj sezoni, još uvek, nije osvojila tri boda na svom terenu.

Da stvari budu još sumornije, na poslednja četiri meča na svom terenu Đenova nije postigla ni gol. Promena na klupi nije promenila negativan trend, navijači ligurijskog tima i dalje čekaju na prvi gol pod dirigentskom palicom tandema Ševčenko-Tasoti. Učinak tima sa novim stručnim štabom je očajan: četiri utakmice, jedan bod i nula golova.

20.45: (3,15) Đenova (3,20) Sampdorija (2,50)

Ako Đenova plače, Sampdorija se ne smeje. Činilo se da je Roberto D’Aversa pronašao dobitnu formulu posle dve uzastopne pobede protiv Salernitane i Verone, ali su onda stigli hladni tuševi protiv Fjorentine i Lacija i njegova klupa se ponovo opasno ljulja.

Interesantno je da je Sampdorija nanizala devet mečeva bez remija (tri pobede i šest poraza) i to posle tri nerešena rezultata u prvih sedam kola. Podsetimo, poslednja dva Derbija lanterne su završena rezultatom 1:1. Od 1994. godine nisu zabeležena tri uzastopna remija između Đenove i Sampdorije.

Bivši predsednik Sampa Masimo Ferero nije dobio dozvolu od nadležnih organa da se iz zatvora obrati igračima pred derbi sa Đenovom. Jedino što je uspeo na kraju da uradi bila je poruka poslata preko advokata: “Napred momci, verujem u vas”.

--------------------------------

Derbi Đenove možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Navijači Sampdorije, po svom običaju, kad god nešto ne ide kako treba, su se okupili ispred kuće Edoarda Garonea i postavili transparent sa natpisom “I šta sad misliš da uradiš?”. U Đenovi su svi uvereni da je Garone i dalje stvarni vlasnik Sampdorije i posebno su ljuti na njega jer ga smatraju odgovornim što klub nije prešao u ruke Đanluke Vijalija pre dve godine.

Ševčenko i dalje ne može da računa na Rovelu, Maksimovića, Faresa i Kaiseda, ali može da se osmehne zbog povratka u tim kapitena Krišita, Badelja, Sturara i Destra. Prva trojica će biti u startnoj postavi dok će centarfor Đenove biti na klupi jer je još uvek rovit i potreban je postepen povratak u puni igrački pogon. Ševa još nije razrešio par nedoumica oko startnog tima. Vanhausden bi mogao da bude iznenađenje u odbrani, a Bjanki u napadu.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

D’Aversa nema na raspolaganju samo dvojicu važnih fudbalera. Reč je o Damsgardu i Vijeri. Bivši trener Parme ima dve dilem oko sastava da li da pored Kvaljarele u napadu izabere Kaputa ili Gabijadinija i na sredini terena su u konkurenciji za poslednje mesto Vere i Silva.

ĐENOVA 3-5-2: Sirigu - Biraski (Vanheusden), Mazijelo, Krišito - Giljone (Zabeli), Behrami, Badelj, Sturaro, Kambiazo - Pandev (Bjanki), Ekuban

SAMPDORIJA 4-4-2: Audero - Berežinski, Jošida, Koli, Auđelo - Kandreva ,Torsbi, Ekdal, Vere - Gabijadini (Kaputo), Kvaljarela.

SERIJA A – 17. KOLO

Petak

20.45: (3,15) Đenova (3,20) Sampdorija (2,50)

Subota

15.00: (1,30) Fjorentina (6,00) Salernitana (11,0)

18.00: (8,50) Venecija (4,70) Juventus (1,43)

20.45: (4,10) Udineze (3,50) Milan (2,00)

Nedelja

12.30: (2,45) Torino (3,20) Bolonja (3,25)

15.00: (4,10) Verona (3,70) Atalanta (1,95)

18.00: (1,38) Napoli (5,40) Empoli (8,50)

18.00: (2,80) Sasuolo (3,40) Lacio (2,65)

20.45: (1,20) Inter (8,00) Kaljari (14,0)

Ponedeljak

20.45: (1,45) Roma (4,80) Specija (7,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.