Pet razloga zbog kojih će Matić u januaru promeniti klub, nova avantura se nazire!

Izvor: Sportske.net, 28.Nov.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet razloga zbog kojih će Matić u januaru promeniti klub, nova avantura se nazire!

Matić praktično već van tima, čeka se januar. Ovo je najverovatniji rasplet...

Nemanja Matić je napustio trening Junajteda nakon samo 24 minuta, niko ne zna razlog, ali neće igrati ni protiv Astane, iako je ove godine grejao klupu.

Nema mesta pored MekTominaja, ne slaže se da procenom Solskjera da ne zaslužuje mesto u ekipi. Ali, na izlaznim je vratima, propustio je i zajedničku klupsku večeru, umesto toga izašao je sa Italijanom Kutroneom koji igra za Vulvse.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
U Engleskoj su sve glasnije priče da će se u januaru preseliti u Totenhem. Žele ga italijanski klubovi, ali je Matić preskup, ima veliku platu, pa je realnije da ostane u Engleskoj.

Ovo su pet razloga zbog kojih bi mogao da završi u Totenhemu.

1. Junajted ne računa na njega, Norvežanin ga ne ceni i ne misli da bi mnogo oštetilo klub da ga proda direktnom rivalu. Solskjer neće nezadovoljne igrače u svlačionici i ako stigne ponuda iz Londona neće oklevati.

2. Murinjo hoće svoje ljude, tačnije uvek se okruži igračima kojima veruje. A Nemanja Matić je prema rečima Portugalca najbolji čovek od svih fudbalera koje je trenirao. Zbog toga bi svakako da ponovo sarađuju.

3. Matić zna Murinjov sistem, dakle bio bio brzo i pouzdano rešenje, ostalo mu je još par sezona u nogama i ne bi morao posebno da se uklapa i adaptira na novi klub.

4. Murinjo nema mnogo rešenja u veznom redu, priča se da će Eriksena zalediti, da Sisoka ne vidi kao važnog igrača u ekipi, da je Vanijama otpisan i potreban mu je iskusan igrač, a Matić to jeste.

5. Uz to, Matić je igrač koji pomaže mlađim fudbalerima, rado pristaje da bude mentor, u slučaju N'Dombelea i Harija Vinksa to bi moglo da bude odlično. Dodajmo i da bi angažovanjem Matića, Murinjo dobio i opciju da Dajera vrati u centralnu odbranu.

U svakom slučaju, sve je na Junajtedu, Matić je na izlaznim vratima, klub će mu produžiti jednostrano ugovor na još godinu, kako ne bi otišao bez obeštećenja na leto. Ali, realnije je da već u januaru napusti "Old Traford".

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.