Pet razloga zašto je Haland bolji od Jovića za Real

Izvor: B92, 20.Okt.2020, 17:42

"Pet razloga zašto je Haland bolji od Jovića za Real"

U Španiji se gotovo na svakodnevnom nivou polemiše oko statusa Luke Jovića u Realu i potencijalnog dolaska Erlinga Halanda u Madrid.

Srpski reprezentativac je koštao "kraljeve" 60.000.000 evra, ali taj novac nije opravdao.

Zbog toga se razmišlja o mladom Norvežaninu, a španska "Marka" je objavila tekst sa pet razloga zbog kojih je Haland mnogo bolji izbor za Real od Jovića.

1. Strast nasuprot "hladnoće"

"Jović je pokazao sposobnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postizanja golova tokom boravka u Ajntrahtu iz Frankfurta, ali je vrlo hladan igrač. Previše je hladan za ono za šta se zalažu na stadionu "Santiago Bernabeu" i u Real Madridu. Haland je sušta suprotnost, odiše strašću u saradnji sa svakim saigračem i lako se povezuje sa navijačima, bez obzira da li su na tribinama ili ne. S tim u vezi, Haland bi vrlo brzo stvorio vezu sa navijačima, što čak ni Karim Benzema nije uvek radio", piše "Marka".

2. Brzina Norvežanina



"Haland je možda trenutno najbrži igrač svetskog fudbala. Njegovi pokreti u pokretu gotovo su neverovatni i "kraljevskom klubu" nedostaje takav igrač u njihovoj napadačkoj liniji. Jović nema tu brzinu",
stoji u tekstu.

3. Haland je vođa

"Iako se Borusiji pridružio tek u januaru 2020. godine i imao je samo 20 godina, Haland je već postao lider u ekipi iz Dortmunda. Na terenu poboljšava saigrače i vuče ih napred kada stvari ne idu kako treba. Jović je drugačiji, na terenu je sporedna figura i ni u jednom nastupu za španski klub nije pokazao sklonost ka liderstvu. On nema dušu prirodnog vođe".

4. Halandova pouzdanost nije upitna

"Norveški internacionalac postajao je sve bolji sa svakom odigranom sezonom. Nije primetio promenu iz Salcburga u Dortmund, golovi su samo dolazili, uprkos činjenici da je nemački tim jedan od najjačih na svetu. Njegovi proseci golova su konstantno odlični i morate uzeti u obzir da je trenutna iteracija Real Madrida verovatno jedna od najgorih koja se dogodila od 2000. godine. Jović je imao samo jednu izvanrednu sezonu i to u Nemačkoj, što stvara sumnju koje nema sa Halandom".

5. Jović ima previše problema van terena

"Srbin je imao tešku godinu na terenu, ali i van nje. Ima previše problema daleko od fudbala, kao što smo videli s njim kako zaobilazi izolaciju i putuje u Srbiju, a zatim je bio na roštilju usred pandemije, što je, naravno, bilo zabranjeno. Na kraju, zadobio je čudnu povredu dok je bio na odmoru. Ovo je jednostavno previše problema za klub poput Real Madrida. Što se Halanda tiče, za njega se samo čuje kako postiže gol za golom, ništa van od terena".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.