Pet miliona evra za raskid ugovora

Izvor: B92, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet miliona evra za raskid ugovora



Španski odbrambeni fudbaler Iban Subijaure moraće da svom bivšem klubu Real Sosijedadu plati pet miliona evra kao nadoknadu za raskid ugovora.

Presudu je u sredu doneo Baskijski visoki sud, koji je potvrdio raniju odluku suda u San Sebastijanu. Subijaure je Real Sosijedad napustio 2005, iako mu je ugovor isticao tek za godinu dana.

Nekadašnji mladi reprezentativac Španije karijeru je potom nastavio u Atletiku iz Bilbaa. Sosijed je zahtevao da mu se nadoknadi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih 33 miliona evra, koliko je klub tražio za 23-godišnjeg fudbalera.

Subijaure, kome je zabranjeno da igra do okončanja spora, svom nekadašnjem klubu nudio je 1,2 miliona evra. Sve strane umešane u spor imaju rok od 10 dana za podnošenje žalbe Vrhovnom sudu Španije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.