Pet kandidata za selektora Škotske

Izvor: B92, 13.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet kandidata za selektora Škotske



Škotska Fudbalska Asocijacija je otkrila da je listu potencijalnih kandidata za novog selektora suzila na pet imena. "Suzili smo listu na pet kandidata, kako bismo ubrzali process", izjavio član uprave Gordon Smit Na listi se nalaze Tomi Barns, Mark Mekgi, Grejem Souns, Džordž Barli i Bili Dejvis. Bivši selector Aleks Mekliš je napustio klupu Škotske u novembru da bi postao menadžer Birmingema.

Pedesetogodišnji Mekgi, menadžer Madervela, izjavio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi posao prihvatio samo uz odobrenje uprave sa Fir Parka.

"Posla selektora bih mogao da se prihvatim samo uz potpunu saglasnost svih iz uprave. Ne želim da radim išta što bi prouzrokovalo kontraverzu. Same spekulacije me izluđuju", izjavio je Mekgi u petak.

Menadžer Sautemptona Džordž Barli je rekao da je zainteresovan za posao: "Oko petsto ljudi je povezivano sa ovim poslom. Ako imate škotski akcenat, onda imate šanse. Ali svaka prilika da vodite nacionalni tim je nešto što bi me zanimalo."

Pedesetjednogodišnji Barns, trener Seltika, bio je favorit za novi posao prošlog januara, kada je Volter Smit napustio klupu Škotske, da bi se vratio trenerskom poslu u Rendžersu, ali se do sada nije izjasnio po pitanju nove ponude.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.