Pet finala za kajakaše iz Srbije

Izvor: B92, 01.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet finala za kajakaše iz Srbije



U nedelju se u Ponteverdi u Španiji završava Prvenstvo Evrope u kajaku i kanuuna mirnim vodama. Predstavnici Srbije nastupaju u četiri discipline. Posada ženskog četverca Srbije Knežević, Panda, Kubik, Tibor u olimpijskoj disciplini k4-500m prošla je u subotnjem finlu osma kroz cilj (1:42,729) sa četiri sekunde zaostatka za nemačkom posadom.

Srebrna medalja pripala je Mađaricama, a 'bronzane' su Poljakinje. Prošle godine na EP u Češkoj osvojeno je šesto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesto, a u avgustu na Prvenstvu sveta u Nemačkoj četverac će se boriti za 'olimpijsku vizu'.

Antonija Nađ je, posle devetog mesta u 'A' finalu trke na 1000 metara, osvojila četvrto mesto u 'B' finalu trke na duplo kraćoj deonici.

Muški dvosed (k2-500m) Jožef Soti, Milenko Našagacin bio je osmi u 'B' finalu, a u nedelju su na programu sprinterske discipline u kojima će Srbija imati četiri predstavnika u finalnim trkama.

Prvi će na stazu Nebojša Simić (k1-200m) od 17.30, svetski 'bronzani' dvosed iz Segedina, Filipović, Zorić nastupa u finalu discipline k2-200m od 18.15, ženski četverac k4-200m Knežević, Panda, Tibor, Kubik izlazi na stazu od 18.30.

Svetski prvaci, posada četverca (k4-200m) Filipović, Zorić, Đenadić, Sibinkić 'zatvara' šampionat Evrope poslednjom finalnom trkom koja je na programu u 19 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.