Pešmalbek posle drame sa Islandom: Moralo je pametnije

Izvor: B92, 12.Jan.2024, 21:26

Pešmalbek posle drame sa Islandom: Moralo je pametnije

Najblji strelac u redovima Srbije protiv Islanda Dragan Pešmalbek svestan je prilike koja je propuštena ali veruje da ekipa neće klonuti duhom.

Najbolji rukometaši Srbije odigrali su 27:27 sa Islnđanima na otvaranju grupe C na Evropskom prvenstvu iako su minut i po pre kraja vodili 27:24.

Greške u dodavanju kumovale su na kraju ovakvom epilogu, razočaravajućem po naše momke.

Pešmalbek, koji je Islanđanima dao pet golova, konstatovao je da je Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trebalo da bude "samo malo pametnija" u samoj završnici.

"Vodili smo skoro čitavo drugo poluvreme... Teško je ovo za glave, ali to je ipak jedan super poen koji smo osvojili, Island je jedna od najbojih ekipa na turniru. Mi smo odlično igrali, na kraju je samo trebalo da budemo pametniji. Izgubili smo jer nismo trčali, nismo se borili dve-tri poslednje minute i nažalost na kraju je bilo nerešeno".

Vremena za žal, kaže, nema, jer već za dva dana sledi "prvo finale" sa Mađarima.

"Nećemo sad mi biti razoračani sutra. Sada jeste malo teško za glavu ali sutra će biti mnogo boilje, Mađarska nam kao finale, biše teško. Mislim da imamo više kvaliteta od njih, oni, istina, imaju dobrih individualnih aduta i igru "jedan na jedan, kao Islanđani, ali možemo pobediti sve ako smo u formi kao danas".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.