Pešić za evropsku Zvezdu!

Izvor: Glas javnosti, 23.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić za evropsku Zvezdu!

Nedoumice su otklonjene, trofejni trener Svetislav Pešić novi je trener Crvene zvezde! Novo rukovodstvo kluba pošteno je zasukalo rukave i, za razliku od prethodnika, ne obećava, već stvara evropsku Zvezdu. Pešić će potpisati ugovor na godinu plus godinu, ali neće mu visiti „mač nad glavom“, jer su odavno istekli svi razumni rokovi za stvaranje šampionske ekipe.

- Ne znam šta još može da se promeni po tom pitanju, 99 odsto sam trener Crvene zvezde - kratko je rekao Pešić >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << juče u podne, neposredno pred nastavak razgovora sa generalnim menadžerom „crveno-belih“, Milanom Opačićem, i članovima tročlane komisije koja vodi klub, Zoranom Drakulićem i Božidarom Maljkovićem.

Generalni menadžer Milan Opačić, koji je najzaslužniji za dolazak nekadašnjeg selektora Jugoslavije, samo je potvrdio Pešićeve navode.

- Sa Pešićem ne vodimo pregovore, već razgovore, jer se nalazimo na istoj strani! Sve smo bliži konačnom dogovoru, sutra ćemo se sastati u kompletnom sastavu, jer se iz Pekinga vraća i Slobodan Vučićević, a juče je u Beograd doputovao i Pešićev menadžer Lučijano Kapikjoni. Sinoć smo predali nacrt ugovora, videćemo se i danas da definišemo detalje, a sutra bi trebalo da dobijemo šefa stručnog štaba - objasnio je Opačić.

GENERALNA PROBA U ATINI

Umiveni tim Crvene zvezde generalnu probu pred start novog prvenstva u NLB ligi imaće u Atini. Na poziv nekadašnjeg kapitena i trenera Aleksandra Trifunovića „crveno-beli“ će učestvovati na turniru Panioniosa.

Poslednji klub u kojem je Pešić radio je moskovski Dinamo, ali je posle eliminacije na „fajnal-ejtu“ ULEB kupa, u aprilu, nezadovoljno rukovodstvo „kagebeovaca“ uručilo otkaz iskusnom strategu. Prethodno je proslavljeni trener iz Pirota sa Đironom osvojio FIBA Evrokup, što mu je bio treći klupski evropski trofej. Najveći uspeh ostvario je 2003. godine sa Barselonom, kada je osvojio prvu klupsku Evroligu, prvenstvo i Kup Španije, dok je sa Albom podigao evropsku „Žućkovu levicu“ (Kup Radivoja Koraća) 1995. godine.

Vrhunac karijere doživeo je ipak na klupi nacionalnog tima. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je titulu svetskog prvaka u Indijanopolisu 2002. godine i evropskog šampiona godinu ranije u Turskoj. Stari kontinent Pešić je pokorio i sa reprezentacijom Nemačke, 1993. godine, dok je uspešno predvodio i mlađe selekcije SFRJ. Sredinom osamdesetih sa kadetima i juniorima osvajao je zlatne medalje na kontinentalnim šampionatima, a zenit sa mlađim kategorijama bila je titula juniorskog svetskog prvaka iz Bormija, 1987. godine. Uz nacionalne klupske pehare, podigao je ukupno 20 trofeja. Da li će niz nastaviti i na „ukletom“ Malom Kalemegdanu?

dusan bajevic

Da, bas tako. Odlican komentar.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.