Izvor: Blic, 27.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić oterao Stanojevića

Pešić oterao Stanojevića

BEOGRAD - Jovo Stanojević više nije košarkaš Partizana. Centar crno-belih, koji je u prošloj sezoni bio MVP igrač Winston Juba lige, u četvrtak je raskinuo ugovor sa šampionom. Razlog rastanka Partizana i iskusnog centra objasnio je Miško Ražnjatović, menadžer Jove Stanojevića.

- Stanojević je odlučio da napusti jugoslovensku košarku zbog odluke selektora Svetislava Pešića da ga ne stavi na spisak reprezentativaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu. Nisu pomogla ni dvonedeljna ubeđivanja čelnika Partizana. Jovo je bio razočaran, pre svega jer je odigrao najbolju sezonu u karijeri. Bio je iznad svih ali ni to nije pomoglo da bude u reprezentaciji. Zato nije imao ambicija da ostane u zemlji i svi ga razumemo - rekao je Ražnjatović.

Kakvi su dalji planovi Jove Stanojevića?

- Mogu samo da kažem da se dosta klubova interesuje za Stanojevića, koji je i definitivno odbio ponude iz Poljske i Rusije, jer neće da igra u istočnoj Evropi. Najaktuelniji je odlazak u Grčku. Ipak, na stolu je još po jedna ponuda iz Španije, Belgije i Francuske. Svakog dana može pasti odluka, ali lično mislim da će tek u drugoj nedelji avgusta biti poznat novi klub - zaključio je Ražnjatović.

S. Đ.

Dalipagić u Portugalu

BEOGRAD - Krilo Davorin Dalipagić (26), sin proslavljenog jugoslovenskog asa Dražena, juče je potpisao jednogodišnji ugovor za portugalski klub Belensesu. Dalipagić, koji je kratko igrao u Partizanu i Crvenoj zvezdi, prošle sezone nastupao je za člana Prve B lige, Astra banku. U sezoni 2000-2001. branio je boje mađarskog Honveda iz Budimpešte. S. Đ.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.