Pešić ostaje u Barseloni!

Izvor: Mondo, 13.Jun.2018, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić ostaje u Barseloni!

Srpski stručnjak izvesno će i sledeće sezone raditi u "Blaugrani".

"Jasikevičijus možda dođe u Barselonu, ali kao moj treći asistent", rekao je igračima Barselone Svetislav "Kari" Pešić u svlačionici, tokom polufinalne serije plej-ofa protiv Baskonije.

Španski list "EL Mundo Deportivo" objavio je taj detalj iz ekipe, uz objašnjenje da je predsednik kluba Đosep Marija Bartomeu glavni zagovornik ideje da stručnjak koji je Kataloncima doneo titulu Evrolige >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ostane u klubu i sledeće sezone.

Prema informacijama "TV3", Pešiću je navodno odmah bio i ponuđen ugovor za sledeću sezonu, nakon što je rukovodstvo bilo zadovoljno njegovim radom u polusezoni u kojoj je uneo u klupsku vitrinu trofej Kupa kralja, stabilizovao tim u Evroligi i stigao do dramatičnog polufinala protiv Baskonije.

Pešićev i Jasikevičijusov odnos zaista nije dobar. Litvanac krivi srpskog trenera da je bio najveći krivac za njegov odlazak iz kluba 2003. godine. Pešić je to demantovao, a "Šaras" je navodno i u ovogodišnjim pregovorima sa Barselonom istakao da će doći samo pod uslovom da ne mora da sarađuje sa "Karijem".

Specijalizovani portali u sredu pišu da će Pešić izvesno ostati u Barseloni i to najverovatnije u ulozi šefa stručnog štaba!

Doduše, u ovom trenutku i dalje postoji šansa da nekadašnji osvajač evropske i svetske titule sa reprezentacijom SR Jugoslavije ostane u klubu i kao funkcioner, možda u savetodavnoj ulozi, ali se ipak čini da je bliži trenerskoj klupi.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.