Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2020, 19:35

Pešić malo hvalio, pa kritikovao igrače: Ne dozvoljavam da prime 35 poena za četvrtinu

Legendarni strateg na kraju ipak zadovoljan pobedom nad Huventudom

Vratila se košarka u Španiji, a Barselona je završnicu ACB lige otvorila trijumfom posle malo veće drame protiv Huventuda, iako je na startu poslednje četvrtine imala čak 19 poena viška.

Pobeda je na kraju došla “na mišiće“, pošto su igrači Huventuda za manje od deset minuta spakovali favorizovanom rivalu čak 35 poena i došli na samo dva poena minusa u samoj završnici...

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />“Primili smo 35 poena za manje od deset minuta. Kao klub koji želi titulu, to ne sme da priušti sebi“, rekao je Pešić posle utakmice i dodao:

“Na prvom mestu hoću da vidim demonstraciju dobre odbrane i to ne smemo da menjamo od sledeće utakmice, već od danas“.

Osim kritika, Pešić je i nahvalio svoj tim zbog dobro odrađenog posla.

“Svi smo u meč ušli s mnogo nepoznanica, ali smo pokazali da znamo gde smo. Više od 25 minuta igrali smo dobru odbranu, sa mnogo odgovornosti, dobili smo mnogo duela pod našim košem. Ne mogu da kažem da nam nedostaje kondicije, jer smo pokazali da smo i u tom aspektu jako dobri. Samo ne mogu da budem zadovoljan kako smo odigrali završnicu meča“.

Prvenstvo će do kraja biti odigrano bez prisustva publike, što je legendarni trener izdvojio kao bitan momenat...

“Igrači su osetili odsustvo publike, ali su se isto tako brzo adaptirali na nove uslove. Imamo iskusne igrače koji su igrali na Mundobasketu ili Olimpijskim igrama, ali i koji su igrali utakmice u jutarnim časovima, kada publike ima manje“.

Sve što treba da znate o nastavku ACB lige: Ko se pojačao, ko je oslabljen, format takmičenja, detalji…

O izostanku Tome Ertela i Rolandsa Smitsa Pešić kaže da je to “tehnička odluka“, iako su obojica iz rotacije ispali samo nekoliko sati pred odigravanje meča.

Barselona će narednu utakmicu igrati u petak protiv Unikahe od 18.30.

“Odličan protivnik, koji igra agresivno u napadu i na skoku. Jedan su od najboljih klubova poslednjih godina u domenu ofanzivnih skokova u ACB ligi. Moraćemo to da kontrolišemo i uzvratimo jakom odbranom“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.