Pešić i Jović donirali po 50.000 evra za medicinsku opremu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2020, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić i Jović donirali po 50.000 evra za medicinsku opremu

Bivši fudbaler Crvene zvezde, sada član korejskog Seula, Aleksandar Pešić donirao je 50.000 evra za kupovinu dva imunohemijska aparata koji će hitno biti prosleđeni u KBC "Dragiša Mišović i Klinički centar Srbije.

Takođe, deo medicinske opreme ide po njegovoj zelji u Klinički centar Niš.

"Rođeni sam Nišlija i obaveza mi je da pomognem svima kojima je potrebna pomoć u ovako teškim trenucima", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Pešić.

Jedan od najpopularnijih fudbalera u Južnoj Koreji koristi na svakom koraku svoj uticaj da promoviše Srbiju, pa postoji realna mogućnost da uskoro stigne i pomoć iz Seula.

"Ovde su uspešno savladali virus korona, imaju dosta iskustva i verujem da će pomoći", istakao je Pešić.

Jović poklonio 50.000 evra za respiratore

Mladi srpski fudbaler, igrač Real Madrida Luka Jović poklonio je 50.000 evra za kupovinu respiratora neophodnih u borbi protiv korona virusa u Srbiji

Kako prenosi Mocart sport, on se o ovoj humanitarnoj akciji konsultovao s državnim organima i dobio jasne smernice na koji način i na koji račun treba da uplati donaciju.

Jović se na taj način svrstao u društvo istaknutih srpskih sportista koji su poklonili novac u teškim vremenima.

Fudbaler Reala je nedavno po dolasku u Beograd iz Španije prekršio samoizolaciju, ubog čega je protiv njega podneta krivična prijava i sada je u obaveznom karantinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aleksandar Pešić donirao 50.000 evra za borbu protiv koronavirusa

Izvor: OkRadio.rs, 28.Mar.2020

Aleksandar Pešic, bivši fudbaler Crvene zvezde, donirao je 50.000 evra Srbiji za kupovinu dva imunohemijska aparata. Pomoć trenutno igrača korejskog Seula biće hitno prosleđena u KBC "Dragiša Mišović" i Klinički centar Srbije.   Takođe, deo medicinske opreme ide, po njegovoj želji,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.