Pešić: Zvezda ima šarm

Izvor: Politika, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić: Zvezda ima šarm

Danas, u trećem kolu Kupa Uleba, Crvena zvezda će biti gost moskovskog Dinama (18,15 č) čiju trenersku palicu je Svetislav Pešić preuzeo letos od Dušana Ivkovića. Zvezda je u pretprošloj sezoni, dok je Ivković vodio Moskovljane, igrala s njima četiri puta za nekoliko meseci i sva četiri puta izgubila: u grupi 83:77, 86:80, u četvrtfinalu 87:86, 86:65. "Igramo protiv najbolje ekipe u našoj grupi – kaže Zvezdin trener Stevan Karadžić koji je bio Pešićev pomoćnik u reprezentaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koja je osvojila zlato na SP u Indijanapolisu 2002. – Dinamo je skup ekstra igrača sa sjajnim trenerom Pešićem. U svojim redovima imaju vrlo kvalitetne strance, kao i trojicu članova ruske reprezentacije koja je ovog leta u Španiji osvojila zlatno. To su Samojlenko, Monja i Bikov. Samo zbog toga što CSKA ima garantovan ugovor sa Evroligom, Dinamo nije njen član, mada mu je po kvalitetu tu mesto. Treba da budemo maksimalno rasterećeni. Trudićemo se da odigramo čvrsto, da ne ulazimo u trku s njima i da na što jednostavniji način probijamo njihovu agresivnu odbranu. Svesni smo naše snage i nećemo se unapred predati".

Pešić utakmicu ovako najavljuje:

– Kao i svaki meč na evropskoj sceni i ovaj je važan, tim pre što se nalazimo u teškoj grupi i što nam u goste dolazi vodeća Zvezda. Znam, svi kažu da je Dinamo favorit za osvajanje Kupa Uleba, ali predstoji dug put da takva mišljenja potvrdimo na terenu. Već na gostovanju protiv Ostendea, prošle nedelje, doživeli smo neprijatno iznenađenje... Izuzetno respektujem Zvezdu koja je već u određenoj prednosti jer ima pobedu u gostima, u Češkoj. Ona u ovoj sezoni igra dosta dobro što potvrđuje i njen plasman u Jadranskoj ligi u kojoj je odmah iza vodećeg Partizana. Ima mlad tim koji igra dobro i jednostavno. Moraćemo da igramo mnogo dobro da bismo je savladali.

Na činjenicu da Zvezda zbog povreda ima mali fond igrača, Pešić odgovara:

– Hansen još nije u formi, na Domanija ne mogu da računam... Svaka ekipa ima probleme s povredama...

A što se tiče Zvezdinih pojedinačnih kvaliteta:

– Glavnu osovinu čine Kuk i Dragićević. Pored Dragićevića, o kome se sve zna, Zvezda ima još nekoliko perspektivnih igrača, poput Bakića koji napreduje. U Zvezdi ne postoji podela na starije i mlade jer su svi mladi. Trener Karadžić izvlači maksimum iz sastava koji je pun šarma i talenta.

Dinamo ima nekoliko novih imena otkako je došao Pešić. Došli su reprezentativci četiri zemlje – Javtokas (Litvanija), Domerkant (BiH), Prkačin (Hrvatska) i Samojlenko (Rusija). Posle Četmena, koji je otišao na početku prošle sezone, klub su letos napustili Papadopulos, Din, Gil, Popović, Ekezi i Raičević koji se pre nedelju dana, posle kratkog boravka u Italiji, vratio u Zvezdu.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.