Pešić: Igrači odradili odličan posao, neka pobede budu motivacija za OI

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 21:33

Pešić: Igrači odradili odličan posao, neka pobede budu motivacija za OI

Selekor Srbije Svetislav Pešić bio je zadovoljan posle trijumfa nad Gruzijom.

Košarkaši Srbije zabeležili su drugu pobedu u kvalifikacijama za Evrobasket 2025. godine, pošto su kao gosti pobedili Gruziju 76:63.

"Veoma važna pobeda za nas, plan igre je bio kao i uvek, da dobro organizujemo odbranu. Mislim da su igrači odradili odličan posao na bekovima i važnim igračima Tomasonu i Šengeliji. Kada se pogleda statistika napravili su 20 poena iz tranzicije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrači su bili motivisani defanzivno. Pomagali su jedan drugom da igraju i individualnu i timsku odbranu. Generalno, srećni smo zbog pobede, trijumf kod kuće i na strani u ovom prozoru, nešto što možeda odluči sudbinu u kvalifikacijama. Oni su jako dobra ekipa. Siguran sam da imaju talenta i mogučnosti da igraju", rekao je Pešić.

Srbija je u ove kvalifikacije ušla kao vicešampion sveta.

"Ovo nije novo za nas. U većini mečeva to nije bitno. Moramo da budemo spremni da shvatimo svoju poziciju. To nam znači da mi budemo više motivisani, posebno jer nas očekuju u Olimpijske igre. Igrači žele da pokažu da su spremni. Siguran sam da će ove dve pobede biti velika motivacija za sve da daju svoj maksimum, da igraju dobro, da treniraju i da se pripreme za sledeći izazov, a to su Olimpijske igre", poručio je selektor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.