Pešić: Dva razlike, to nije tako strašno

Izvor: B92, 01.Sep.2023, 12:33

Pešić: Dva razlike, to nije tako strašno

Košarkaši Srbije izgubili su dobijeno protiv Italije, tima koji je "orlovima" toliko puta do sada nanosio teške udarce na velikim takmičenjima.

Desilo se to i u Manili na Mundobasketu gde je tim Svetislava Pešića imao 16 poena prednosti u trećoj četvrtini, ali je to olako ispustio i na kraju upisao bolan poraz.

"Znali smo da ćemo igrati težak meć protiv sjajnog tima poput Italije. Nismo kontrolisali našu igru, pogotovo u momentu kada smo imali dobar rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i imali smo dobar ritam utakmice, ali u svakom sliučaju. Kao i uvek hteli smo pobedu, ali moramo pobediti poslednju utakmicu protiv Dominikane. Imaaćemo dovojno vremena. Igramo meč za dva dana. Dovoljno vremena da se regenerišemo psihički i fizički i da se pripremimo", rekao je Pešić posle meča.

Srbija nije eliminisana, već će u poslednjem kolu u nedelju pokušati da ipak nekako izbori prvo mesto u drugoj fazi i izbegne Amerikance u četvrtfinalu.

"Naravno da je utakmica protiv Italije za nas bila važna iz mnogo razloga, a pre svega da sami odlučujemo svoju sudbinu na SP. Izgubili smo tesno, sa dva razlike. To i nije strašno, ali šteta je što nismo iskoristili momentum da završimo meč u našu korist. Mi nemamo vremena za analize, teško je igrati protiv Italije. Zbog iskustva i brzine. Videli ste da imaju iskustvo, jer su zajedno dugo. To su i pokazali. I pobedom Italije, moramo da dobijemo i zadnju utakmicu. Ta utakmica određuje sudbinu za dalji opstanak na prvenstvu. Dobro je što imamo vremena za razliku od ove utakmice. Takva je situacija, nismo imali ni 24 sata. Sada imamo 48 časova da se oporavimo. Uvek ima razloga da se oporavimo, da se vrate neki momci sa problemima i da uđemo u taj meč kao da je finale prvenstva sveta. Ja sam siguran da ćemo to vreme da iskoristimo na najbolji način", rekao je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.