Pešić: Dok sam ja tu, verovatno neće biti stranaca

Izvor: B92, 24.Jul.2023, 12:26

Pešić: Dok sam ja tu, verovatno neće biti stranaca

Selektor Srbije Svetislav Pešić rekao je da nije protiv stranaca u reprezentacijama, ali da se za sada on neće odlučiti da pozove nekog od njih.

Već godinama traje rasprava da li bi Srbija trebalo da krene stopama skoro svih evropskih selekcija i iskoristi pravo na jednog naturalizovanog igrača u svom nacionalnom timu.

Posebno otkako je u poslednje vreme postalo uobičajeno da najbolji igrači propuštaju evropska i svetska prvenstva, čak i kada nisu povređeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Poslednjih dana me zovu drugari i pitaju da li ću da uzmem stranca. To ti je kao što u Zvezdi ne mogu da igraju muslimani ili Hrvati, a ovde stranci. Nećemo zvati za sada, verovatno dok sam ja trener reprezentacije neće biti stranaca. Nikad ne reci ne, ne zbog toga što sam ja protiv stranaca, baš naprotiv, ali jednog dana to će se desiti. Košarka je globalni sport, a mi živimo u globalnom svetu”, rekao je Pešić za "Sportklub".

Srbija od 2002. nije osvojila zlato na velikim takmičenjima (SP sa Pešićem u Indijanapolisu), a od kraja srebrne ere Aleksandra Đorđevića ne uspeva da se popenje čak ni na postolje.

Pred Srbijom je novi Mundijal, na kojem neće moći da računa najboljeg igrača finala NBA lige Nikolu Jokića kao ni na jednog od najboljih igrača Evrope poslednjih godina Vasilija Micića.

Pešić će u ponedeljek u 16h saopštiti spisak igrača, čiji će kapiten biti Bogdan Bogdanović, za Svetsko prvenstvo koje počinje 25. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.