Pešić: Čeka nas drugačija utakmica u Gruziji

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 19:42

Pešić: Čeka nas drugačija utakmica u Gruziji

Košarkaši Srbije u ponedeljak nastavljaju kvalifikacije za Evrobasket 2025. godine, a rival im je reprezentacija Gruzija.

Meč se igra u Tbilisiju od 18 sati, a ekipa Svetislava Pešića ovaj duel dočekuje posle pobede protiv Finske, dok je sastav Aleksandra Džikića izgubio od Danske.

Tim Srbije u nedelju ujutru je krenuo čarter letom iz Beograda, a nakon popodnevnog odmora, ekipa je izašla na večernji trening.

Pred sutrašnju utakmicu protiv Gruzije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da očekuje drugačiju utakmicu.

"Kao i svaka sledeća, uvek je drugačija. A pogotovo utakmica sa Gruzojom će biti sasvim različita, jer Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili. Ali, to za nas ništa ne znači jer svaka sledeća utakmica je, kao što sam rekao, drugačija", rekao je Pešić.

"Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama. Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić. Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Ipak se igra u gostima, moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu", naveo je selektor Srbije.

Odmah posle utakmice, reprezentacija Srbije se čarter letom vraća za Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.