Perišić stopama Šukera i Eduarda?

Izvor: Mondo, 27.Jan.2019, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perišić stopama Šukera i Eduarda?

Hrvatski fudbaler je zvanično zatražio transfer, saopštio je direktor Intera.

Neispunjena želja Žozea Murinja ide u Arsenal!

Portugalac je nekoliko puta od rukovodstva Mančester junajteda tražio da mu dovede Ivana Perišića (29) iz Intera, ali čelnici kluba u njemu nisu videli dovoljno atraktivnog igrača za koga vredi izdvojiti veliki novac.

Ono što nije uspelo Murinju, najverovatni će uspeti njegovom kolegi Unaiju Emeriju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Arsenal je "napao" Perišića ove zime, pa je Hrvat zvanično saopštio Interu da želi da napusti klub, tako da je ostalo "još samo" da se dva tima dogovore oko transfera.

Problem pravi to što "tobdžije" žele da pozajme Perišića i da u ugovoru stoji da mogu da ga otkupe za 40 miliona evra, dok Inter traži da ta klauzula ne bude "mogućnost" - nego obaveza tima sa Emirejtsa po završetku aktuelne sezone.

Do kraja prelaznog roka ostalo je tek nekoliko dana i videćemo da li će se Arsenal i Inter dogovoriti o transferu Perišića koji ne bi bio prvi Hrvat u njihovom dresu.

Foto: MN Press 20-godišnji Ivan Perišić kao član Klub Briža na meču protiv Partizana u Humskoj.

ZAŠTO NEMA VIŠE HRVATA U ENGLESKOJ?

Zvuči neverovatno, ali u Premijer ligi (2018/19) igraju samo dva fudbalera iz Hrvatske, vicešampiona sveta. Prvi je  Dejan Lovren (Liverpul), dok je uz njega tu još samo Mateo Kovačić koji je na pozajmici iz Real Madrida u Čelsiju. Videćemo da li će Ivan Perišić uvećati tu brojku ovog januara...

Tokom devedesetih je legendarni Davor Šuker bio član Arsenala na jednu sezonu (11/39), dok je naturalizovani Hrvat, poreklo Brazilac, Eduardo da Silva, tri godine boravio u Londonu, ali je nažalost njegov period na "Emirejtsu" obeležila teška povreda (20/67).

Ivan Perišić je ponikao u Hajduku i kao vrlo mlad se preselio u Sošo, pa je kroz Belgiju (Roselar, Klub Briž) stigao do Dortmunda i Volfsburga, a od 2015. igra za Inter.

Ove sezone zabeležio je tri gola i dve asistencije za Inter.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.