Perić selektor rukometaša

Izvor: Politika, 10.Feb.2015, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perić selektor rukometaša

RSS će predložiti da se ugovor potpiše na četiri godine

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije imenovao je Dejana Perića za selektora muške reprezentacije (do sada bio vršilac dužnosti), a biće predloženo da potpiše ugovor na četiri godine.

– Perić je do sada obavljao funkciju vršioca dužnosti selektora muške rukometne reprezentacije. Na osnovu rezultata koje je postigao kao o onoga što je pokazao odlučeno je da dođe do preimenovanja funkcije u selektora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Uveren sam da će on nastaviti da svoj posao obavlja kao i do sada – izjavio je predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović.

Takođe na sednici je usvojen predlog o kupovini poslovnog prostora u Beogradu. Kancelarije saveza će od sada biti smeštene u okviru poslovnog centra „Vest end” na Tošinom Bunaru, a kupovina prostora od 383 metra kvadratna iznosila je 450 hiljada evra. Marjanović je istakao da je kupovinom prostora rešen višegodišnji problem jer je savez do sada radio u iznajmljenim kancelarijama, a u okviru nove zgrade imaće sale za konferencije i sednice, kao i radni prostor.

Što se reprezentativnih selekcija tiče žensku ekipu u martu očekuju dve prijateljske utakmice sa Slovenijom, a zatim će se u aprilu i maju pripremati sa baraž utakmice za plasman na Svetsko prvenstvo sa Rumunijom. Muška ekipa će krajem aprila igrati dvomeč sa Islandom u okviru kvalifikacija za predstojeći šampionat Evrope. Odlučeno je da muška i ženska reprezentacija u julu učestvuju na Univerzijadi za šta je uplaćena garancija od deset hiljada evra.

Ženska juniorska reprezentacija će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Španiji igrati u grupi sa Kosovom, Rumunijom i Slovačkom. U dogovoru sa Ministarstvom omladine i sporta biće odlučeno da li će naše juniorke igrati na kvalifikacionom turniru koji će se od 17. do 19. aprila održati u Slovačkoj s obzirom da Srbija nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu.

Teme 38. sednice su bile i utvrđivanje predloga stipendista RSS, usvojen je finansijski plan za 2015. godinu, a iznet je i izveštaj o sprovedenim takmičarskim aktivnostima u jesenjem delu prvenstva. Budžet za ovu sezonu je zbog lošijih rezultata smanjen sa 69 na 63 miliona dinara.

K. I.

objavljeno: 11.02.2015

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.