Izvor: MozzartSport.com, 31.Maj.2020, 09:44

Perez naredio: Štednja na svim nivoima! Nema pojačanja, pojačana prodaja - Marka "seli" i Luku Jovića

Leto bez velikih dolazaka u Madridu...

Leto bez transfera... Ili preciznije - leto bez velikih zvezda u Madridu. Možete li da zamislite? Najveći klub na svetu i njegov gazda Florentino Perez navikli su nas u poslednjih dvadesetak godina na spektakularne akvizicije, na dovođenje najvećih igrača na Santijago Bernabeu, međutim tako nešto predstavljaće nemoguću misiju tokom predstojećih letnjih meseci.

Marka piše kako čelnici Kraljevskog kluba traže >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rešenje da popune rupe u budžetu za sledeću sezonu, koje će sigurno nastati, a sve zbog velike pauze usred sezone i utakmica iza zatvorenih vrata. Procene su da će Madriđani u prvom talasu krize ostati bez najmanje 150.000.000 evra uakalkulisanih prihoda. U takvim uslovima Florentino Perez predložio je članovima uprave da Real sve aktivnosti po pitanju dovođenja novih igrača odloži za godinu dana.

To svakako nije prepoznatljivi manir Reala i sasvim sigurno na najbolji način pokazuje kakve posledice tek čekaju fudbalski biznis. Svim klupskim sektorima naređeno je kratko i jasno: Štednja!

Ovo, razume se, ne znači da će Madriđani biti neaktivni na tržištu. Štaviše. Pokušaće da ovo leto iskoriste kako bi se rešili viška igrača. Momenat svakako nije najbolji, cene padaju, kriza drma i najbogatije klubove, ali Real će pokušati da udomi neke od svojih zvezda i to ne krije.

Marka još piše da su na Bernabeuu svesni težine zadataka i da je malo klubova koji će u ovakvoj situaciji moći da priušte njihove igrače. Pogotovo da ispariraju Kraljevićima kada su u pitanju plate. Računajući i drugim tim, odnosno Kastilju, cilj je da Real u narednu sezonu uđe sa svega 40 igrača. Ta brojka bila bi po potrebi popunjavana - pre svega redovi B tima - momcima iz omladinskog pogona.

Klasična transfer lista ne postoji, međutim u klubu se, tvrdi madridski list, manje-više zna ko bi trebalo da ide. I koga će biti ozbiljna muka prodati. Dva imena posebno se ističu. To su Geret Bejl i Hames Rodrigez. Došli kao velike zvezde, odlaze kao višak. I što je po Real najgore, predugo odlaze. Prosto zvuči neverovatno da će Madriđani uspeti da sa onolikom platom (oko 17.000.000 evra) udome negde prvu velšku vedetu. A ništa bolja situacija nije ni sa Hamesom...

Osim u slučaju Braima Dijaza, koji ne želi da mrda iz Madrida, za mlađe igrače bi uhlebljenje trebalo da bude pronađeno značajno lakše. Makar na pozajmicu. U tom kontekstu pominje se čak i naš Luka Jović...

"Kriza je paralizovala tržište i Real bi mogao da krene po neku od svojih meta samo u slučaju da rasproda nekoliko igrača, što se uopšte ne čini lako. Imena poput Halanda i Kamavinge najčešće su dovođena u vezu sa Belim klubom, međutim sada su tako veliki poslovi daleko od realnosti. Problem sa pronalaženjem "izlaska" nije sa mladim momcima. Nisu problem igrači poput Oskara Rodrigeza, Kuba, pa čak ni Jovića koji je imao nezapaženu prvu sezonu u klubu. Velike poteškoće počinju sa Hamesom (Atletiko ne može da izađe u susret njegovim ličnim ulovima), Bejlom (ne pada mu na pamet da se odrekne astronomskih primanja makar do kraja ugovora igrao samo gol), ili čak Marselom (ubeđen je da i dalje ima kvalitet das e bori za mesto u startnih 11)", stoji u tekstu Marke.

Podsetimo, pored pomenutih Halanda i Kamavinge Realov veliki projekat je i Kilijan Mbape (za neka buduća leta, doduše), a u današnjem izdanju isti izvor tvrdi - i najbolji mladi Nemac. Radi se o Kaiju Havercu (20), supertalentovanom univerzalcu Bajer Leverkuzena. Haverc je do 20. godine već "nakupio" blizu 150 bundesligaških utakmica, postigao 43 gola i podelio 30 asistencija. Otuda ne treba da čudi što će njegova cena prilikom prodaje ići sigurno na minimum 100.000.000.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.