Izvor: Blic, 28.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perez broji 169 miliona evra

Perez broji 169 miliona evra

Može li neko stati na put imperiji Romana Abramoviča? Englesku je potpuno potopio 'plavi talas', a uskoro preti da se prelije i na evropsko tlo, jer Londonci predvođeni mudrim strategom Žoze Murinjom imaju ozbiljan plan da osvoje i trofej Lige šampiona u finalu 25. maja u Istanbulu.

Slavni klub, kakav je madridski Real, veruje da može da stane na put Romanu Abramoviču. Ruski tajkun je pokupovao sve što mu je trebalo, Čelsi poput >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << magneta privlači sve igrače, ali Florentino Perez, predsednik kraljevskog kluba, direktor Emilio Butragenjo i novi sportski direktor Arigo Saki planiraju da na leto naprave veliki transfer bum.

Prema izjavama Emilija Butragenja, Real je spreman da iz svoje kase u ovom trenutku izdvoji čak 169 miliona evra za pojačanja! Naravno, ne mora sav novac otići za fudbalere, ali na ovaj način španski klub je poručio svima da sa njim niko neće lako dobiti bitku za bilo kojeg igrača.

- Real već sada može da ponudi veliki novac za bilo kog fudbalera. To ne znači da ćemo se razbacivati, ali nećemo biti ni inferiorni u - kaže Butragenjo.

Poslednjih dana mnogo se spekulisalo o tome ko će biti novi 'galaktiko'. Najozbiljniji kandidat bio je Adrijano, ali Brazilac je poručio da u ovom momentu to nije moguće.

- Sa Interom planiram nove pobede i osvajanje trofeja. Ko zna, možda jednog dana zaigram u Realu, ali ne verujem da će to biti ubrzo. Znam da predsednik Perez pažljivo motri na moje igre. Možda će se jednog dana njegov i moj san ostvariti - kaže Adrijano.

Pored njega, Real privlači još jednog Brazilca, mladog vođu Santosa Robinja. Hoakin iz Betisa je treći kandidat, pričalo se i o Totiju, ali tek u junu biće mnogo toga jasnije.

Biće zanimljivo videti i kakav će biti odgovor drugih klubova na 'fenomen Čelsi'. Mančester i Arsenal će prvi morati nešto da urade ukoliko ne žele da iz prikrajka posmatraju kako Murinjo kupi trofeje, a zavisno od toga šta će učiniti u Ligi šampiona moraće da se istim zadatkom pozabave i Real, Barselona, Milan, Inter... Z. K.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.