Peres: Razlika između mene i Maksa je velika

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 18:59

Peres: Razlika između mene i Maksa je velika

Meksikanac Serhio Peres zauzeo je drugo mesto na trci za veliku nagradu Belgije.

Ispred njega se nađao njegov klupski kolega Maks Ferstapen koji je tako upisao osmu pobedu zaredom i desetu u ovoj sezoni.

Red Bul drži apsolutni primat ove sezone u Formuli 1, jer su do sada slavili na svim trkama u ovoj kalendarskoj godini.

Ferstapen je trku na stazi Spa-Frankošamp počeo sa šestog mesta, iako je kvalifikacije završio na prvom mestu. Holanđanin je zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << promene menjača kažnjen sa pet mesta.

To ga nije omelo da slavi na još jednoj trci, a do proboja na prvo mesto mu je trebalo 17 krugova.

Maks je tako povećao svoju prednost u generalnom plasmanu. Sada Holanđanin ima 289 bodova, dok je Peres drugi sa 171, treći je Alonso sa 139.

"Mislim da smo ostvarili sjajan rezultat za tim. Kad se Maks probio na prvo mesto znao sam da je važno samo da završimo trku na vodeće dve pozicije i obezbedimo najbolji mogući plasman. Ferstapen je imao izuzetan tempo posle zamene pneumatika“, rekao je Meksikanac i dodao:

"Bili smo pažljivi, nismo želeli da previše napregnemo bolid. Tako je bilo gotovo tokom čitave trke. Razlika između Maksa i mene je bila veća nego inače jer smo morali da budemo obazrivi kad je postalo jasno da ćemo zauzeti dva najviša stepenika na podijumu. Ferstapen je obavio neverovatan posao, veoma je talentovan i konstantno izvlači maksimum. To radi iz vikenda u vikend, što je zaista impresivno“.

Sledeća trka se vozi u Holandiji na stazi Zandvort 27. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.