Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2020, 19:34

Pepe do 40. godine u dresu Porta!

Jedan od najvećih fudbalskih “krvinka“ 21. veka potpisao do 2023. godine

Moderni fudbal ne može da ponudi mnogo igrača koji su više voleli da tuku protivničke timove od Pepea. Uvek jedan od najomraženijih na stadionima na kojima njegova ekipa gostuje, večito predmet mržnje Barseloninih navijača zbog svih ćuški, gaženja, udaraca koji su završili na telu Lionela Mesija u najvećoj utakmici španskog fudbala. Danas je potpisao novi trogodišnji ugovor >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa Portom, u kojem će, nema nikakve sumnje završiti karijeru. Jer u trenutku kada, leta 2023. saradnja bude istekla portugalski štoper imaće 40 godina.

Porto ga je u periodu od 2004. do 2007. godine lansirao na najve'u svetsku pozornicu. Zmajevi se nadaju da će pod Pepeovom odbrambenom komandom uspeti da odbrane titulu, iako za sada ne blistaju u Primeriri. Otkako se januara 2019. godine vratio na Dragao preuzeo je kapitensku traku - u plavo belom dresu odirao je 65 utakmica, postigao četiri gola i podigao šampionski pehar u elitnom rangu, odnosno u kupu Portugala.

Njegov autoritet i ogromno iskustvo koje je sticao tokom okruglo jedne decenije u Real Madridu imaju ogroman značaj za ekipu Serža Konseisaa, koja je juče i bez njegove pomoći uspela da sruši Marsej (3:0) u trećem kolu grupne faze Lige šampiona.

O blistavom, dosadašnjem toku karijere svedoče brojke i trofeji. Sa Kraljevskim klubom tri puta je bio prvak Evrope, utri navrata šampion Španije i dva puta osvajač kupa. U dresu Blankosa odigrao je 334 utakmice uz 15 golova i 20 asistenicja. Sa portuglskim državnim timom došao je do evropskog trona 2016. godine, a četvrti je u istoriji po broju nastupa (113). Više imaju samo Kristijano Ronaldo (167), Luis Figo (127) i Žoao Mutinjo (126). A i dalje je aktivan.

Naredni meč za Pepea će biti jubilarni 150. u dresu Porta za koji je postigao 11, a namestio šest golova. I uz to uzeo tri titule prvaka države i dva pehara u kupu.

Do kraja karijere, mogao bi da doda još koji trofej u svoj CV.

FC Porto e Pepe renovam até 2023 ????⚪#FCPorto #Pepe pic.twitter.com/lV7edDEMhN

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.