Penzionisanom bokseru dvogodišnja suspenzija

Izvor: B92, 04.Apr.2023, 13:31

Penzionisanom bokseru dvogodišnja suspenzija

Penzionisanom britanskom bokseru Amiru Kanu je u utorak zabranjeno bavljenje svim sportovima na dve godine.

Kan je suspendovan jer je bio pozitivan na testu na zabranjenu supstancu posle, kako se pokazalo, poslednje borbe u njegovoj karijeri.

Bivši svetski šampion u poluteškoj kategoriji i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama, vratio je pozitivan rezultat za anabolički agens ostarin nakon poraza od Kela Bruka u Mančesteru u februaru 2022, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštila je britanska antidoping agencija (UKAD).

Ostarin je selektivni modulator androgenih receptora koji može pomoći u rastu mišića i, prema UKAD-u, dizajniran je da ima slične efekte kao i testosteron.

Kan, koji je najavio povlačenje tri meseca nakon borbe, prihvatio je kršenje antidoping pravila, ali je rekao da nije namerno progutao supstancu.

To je prihvatilo nezavisno veće nakon saslušanja u januaru.

Njegova zabrana ističe 5. aprila 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.