Izvor: MozzartSport.com, 02.Jun.2020, 13:35

Peno se vraća na teren posle 16 meseci

Srpski plejmejker spreman da se sa Albom bori za titulu šampiona Nemačke

Nemačka košarkaška liga biće jedna od svega nekoliko koja će se nastaviti u eri posle uvođenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona. Tačnije, u Evropi igraće se još samo u Španiji.

Kako je ranije objavljeno, deset klubova igraće na završnom turniru u Minhenu, među kojima će se naći i berlinska Alba, sa sve Stefanom Penom! Iz Nemačke stižu dobre >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vesti po pitanju zdravstvenog stanja srpskog plejmejkera kome je pauza od gotovo tri meseca dobro došla da se što bolje spremi za povratak na parket. To će se prema svim najavama i dogoditi na predstojećem završnom turniru, što znači da će Peno odigrati prve zvanične, takmičarske minute još od februara 2019. ili posle 16 meseci oporavka od teške povrede kolena i pucanja prednjih ukrštenih ligamenata.

“Stefan trenira sa nama već dve sedmice“, otkrio je Luk Sikma, na šta se nadovezao Johanes Tajman:

“To su sjajne vesti. Stefan je uvek bio uz nas, na svakom treningu je radio na šutu i vežbama snage. Jedino nije mogao da radi sa ekipom, ali sada je jako lepo što ga vidimo na parketu“.

Valensija domaćin završnog turnira ACB lige

Završni turnir u Nemačkoj igraće se po sledećem sistemu – deset klubova biće podeljeno u dve grupe sa po pet učesnika, po sistemu svako sa svakim. Dalje prolaze po četiri najbolje plasirana tima, posle čega sledi četvrtfinale, polufinale i finale. Grupna faza igraće se na po jednu utakmicu, a nokaut na po dva meča. To znači da će finalisti odigrati po deset utakmica za tri nedelje, što je izuzetno iscrpljujuće.

Ali izgleda da je srpski plejmejker spreman da pomogne, koliko god bude u mogućnost pošto ga na terenu nije bilo 16 dugačkih meseci...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.