Izvor: MozzartSport.com, 08.Dec.2021, 05:06

Penjarol šampion 51. put, odluka pala nakon 18 penala (VIDEO)

Samo u Urugvaju - do titule u polufinalu šampionata?!

Žuto-crni deo Montevidea slavi. Velika noć za sve navijače Penjarola. Posle dve godina radosti za najvećeg rivala, Karbonerosi su se okitili titulom šampiona, 51. po redu, čime su povećali razliku u broju šampionskih kruna u odnosu na Nasional na tri. Meč na čuvenom Sentenariju odlučen je penalima. Plaza Kolonija imala je prednost, Penjarol izjednačio, a pošto u produžecima nije bilo pogodaka prešlo se na udarce >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << "sa kreča". Nakon 18 jedanaesteraca Penjarol je slavio sa 8:7, mada je Kolonija u jednom momentu imala vođstvo 3:1.

Zanimljivo da uoči utakmice nije bilo poznato da li se radi o polufinalu ili finalu urugvajskog šampionata. Pa da objasnimo o čemu se zapravo radi...

Poput većine južnoameričkih država, i u Urugvaju se tokom kalendarske godine igraju dva jednokružna prvenstva, Apertura i Klausura. Kada se to odigra, u Ekvadoru osvajači ta dva takmičenja igraju meč za titulu šampiona, a u Urugvajci su na to dodali još jedan korak. Naime, paralelno sa Klausurom pravi se i zbirna tabela, na kojoj se sabiraju i bodovi iz Aperture. Najbolji na toj zbirnoj tabeli obezbeđuje direktan plasman u finale šampionata, a za protivnika ima boljeg iz okršaja pojedinačnih osvajača Aperture i Klausure.

✊🏻 ¡𝗚𝗔𝗡𝗢 𝗣𝗘𝗡̃𝗔𝗥𝗢𝗟! 🟡⚫️

⭐️ ¡𝑪𝑨𝑴𝑷𝑬𝑶𝑵𝑬𝑺! 🏆 pic.twitter.com/gtRqEIPAFI

Zvuči jednostavno, ali problem nastaje kada plasman u finale direktno obezbedi neki od timova koji osvoje Aperturu ili Klausuru. Upravo to se desilo ove sezone, pošto je Penjarol bio treći u prvoj polovini sezone, šampion u drugoj, a na zbirnoj tabeli je za jedan poen bio bolji od Nasionala.

Tako je obezbedio plasman u finale šampionata, ali i u polufinale. U prevodu, noćas je imao prvu meč loptu. Da je poražen, do kraja godine igrao bi još dva puta sa istim rivalom (u finalu) i pokušao da ispravi propušteno. Ali pošto je dobio sve je rešeno već u polufinalu. I momci Hoze Maurisija Larinere podigli su pehar namenjen najboljem timu Urugvaja.

Vođstvo Plaza Koloniji doneo je Renco Lopez udarcem sa 11 metara u 35. minutu. Prethodno je VAR intervenisao i pokazao glavnom sudiji da je jedan od defanzivaca Penjarola igrao rukom u svom šesnaestercu. Samo pet minuta kasnije Fakundo Tores je poravnao posle lepe asistencije Agustina Alvareza Martineza, momka koji bi uskoro trebalo da se preseli u italijansku Seriju A.

Rekordni šampion bio je bolji u presotalom vremenu, imao čak 17 šuteva u okvir gola, međutim do drugog nije mogao. U penal seriji Sebaljos iz Kolonije postao je tragičar, a iskusni Niko Gaitan junak, pošto je poslednji pogodio sa 11 metara.

URUGVAJ 1 – (POLU)FINALE

Sreda

Plaza Kolonija - Penjarol 7:8 penalima (1:1, 1:1, 1:1)

/Lopez 35pen - Tores 40/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.