Izvor: MozzartSport.com, 28.Jan.2021, 00:19

Penjarol i Kristijan Rodrigez vade fleke protiv Defensora

Žuto-crne i u Klausuri sa trakom oko ruke predvodi ikona urugvajskog fudbala

Prva pomisao na Urugvaj jesu dve svetske titule, a odmah zatim i Penjarol. Popularnost slavnog urugvajskog giganta prevazilazi granice države vezane za zaliv La Platu, a kada se spomene Penjarol obavezna tema je derbi sa Nasionalom poznatiji kao Superclásico del fútbol Uruguayo. Na Superklasiko u urugvajskoj Klausuri moraće još malo da se pričeka, a do tada, žuto-crne očekuje mali gradski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << derbi sa Defensor Sportingom (01.00).

Penjarolu pripada zvanje najpopularnijeg urugvajskog kluba. Uživaju žuto-crni podršku 45 odsto stanovnika Urugvaja, uglavnom stacioniranih na periferiji Montevidea i u provinciji. Nasional je drugi najpopularniji klub sa 35 odsto navijača u zemlji, a Defensor Sporting poprilično je manje popularan od dva velikana iz Montevidea i gradska rivala. Defensor Sporting prvi je urugvajski klub koji je iskočio iz senke Penjarola i Nasionala. Osvojio je šampionsku titulu 1976. godine i prekinuo dominaciju ljutih rivala.

Penjarol je stariji klub, bar oni tako tvrde, osnovan od strane britanske železničke kompanije 28. septembra 1891. godine kao kriket i ragbi klub, pod nazivom"Central Uruguay Railway Cricket Club", ili skraćeno CURCC. Na početku klub je bio osnovan na periferiji grada u kraju zvanom Vilja Penjarol, a politika je bila rigidna, i propisivala je da njeni članovi kao i igraču moraju biti isključivo Englezi zaposleni u kompaniji . Za kratko vreme postao je jedan od glavnih fudbalskih klubova u gradu, a njegova popularnost prevazišla je je granice kompanije. Boje kluba u početku su bile narandžasto-crne u čast jedne od prvih parnih lokomotiva koju je 1829. godine dizajnirao Džordž Stivenson i koja je bila obojena u navedenim bojama.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Penjarol je najtrofejniji urugvajski klub sa 50 osvojenih nacionalnih titula, dok je Nasional prigrabio tri pehara manje. Takođe, Penjarol je pet puta bio najbolji u međunarodnom takmičenju Kopa Libertadores. Defensor Sporting daleko je manje uspešan. Naslov prvaka Urugvaja osvajao je u četiri navrata, poslednji put 2008. godine.

Prva zvezda Penjarola je Kristijan Rodrigez, čovek bogate internacionalne karijere. Ponikao je Kristijan Rodrigez u Penjarolu, želja mu je da završi karijeru u voljenom klubu u koji se vratio 2017. godine. U Evropi je sa velikim uspehom nastupao za Atletiko Madrid, Porto, Pari Sen Žermen i Benfiku, a biografiju je obogatio nastupima za Parmu, Independijente i Gremio. Za urugvajski nacionalni tim odigrao je preko 100 zvaničnih utakmica, učestvovao na Svetskim prvenstvima u Brazilu i Rusiji, a Urugvaj je vodio do titule Kopa Amerike 2011. godine.

Penjarol i Defensor otvorili su Klausuru na isti način – remijem. Prvo ime urugvajskog fudbala podelilo je bodove sa Serom, a Defensor je odigrao nerešeno sa Vonderersima. Obe ekipe žele da poprave utisak, a neposredno pred duel sa Defensorom, ohrabrujuće vesti stigle su do trenera Hozea Larijere. Đovani Gonzales, Agustin Alvarez Martinez i Aleho Kruz dobili su negativan test na koronu i vraćaju se u stroj. Larijera za meč sa Defensor Sportingom neće imati na raspolaganju golmana Kevina Dosona, ali se nakon odsluženja suspenzije vraća David Terans.

URUGVAJ 1, KLAUSURA - 2. KOLO

Četvrtak

01.00: (1.95) Penjarol (3.35) Defensor (3.70)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.