Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2021, 05:18

Peni Oleksijak ispisala istoriju: Skinula Keti Ledecki sa trona i osvojila šestu medalju za Kanadu

Zlatom se okitila Arijarn Titmus

Plivačica Peni Oleksijak osvojila je bronzu u trci na 200 metara slobodnim stilom i tako ušla u istoriju kanadskog sporta kao prva sportistiknja koja je osvojila čak šest olimpijskih medalja (u Riju i Tokiju).

Kanađanka je je pre bronza na 200 metara slobodnim stilom bila vlasnica još po dva bronzana i srebrna odličja, te jedne zlatne medalje. Peni Oleksijak je u Tokiju u štafeti 4x100m uzela srebro, a u Riju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je u istoj siciplini osvojila bronzu, kao i na 4x200m štafetno. Na 100 metara slobodno je 2016. godine uzela zlato, a na 100 metara leptir srebro.

U Tokiju joj je u trci na 200 metara slobodnim stilom vreme 1.54:70 donelo novu, šestu olimpijsku medalju, a Arijarn Titmus je uzela zlato i postavila novi olimpijski rekord. Australijanka je s vremenom 1:53. 50 nadmašila Alison Šmit, koja je u Londonu plivala 1:53.61.

Arijanrn Titmus je „oduzela“ zlato Keti Ledeckoj, šampionki iz Rija. Amerikanka je završila tek kao peta, a srebrna medalja sijaće na grudima Siobhan Bernadet Hjui.

🚨Oleksiak swims to 🥉 (and #TeamCanada history) 🚨

Penny Oleksiak wins bronze in the 200m freestyle at #Tokyo2020 and becomes Team Canada's all-time most decorated summer Olympian 🎉🙌👏🌟

🏊‍♀️ into the details ➡️ https://t.co/tjOly58eYM pic.twitter.com/dGUNXzywgu

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.