Izvor: MozzartSport.com, 08.Jul.2020, 20:25

Penali i VAR grupaju Jang Bojs ka tituli: Sulejmani dva puta pogodio (VIDEO)

Tim iz Berna ponovo na čelu Superlige posle trijumfa nad Tunom – 4:0

Jang Bojs ponovo gleda rivale se čela tabela švajcarskog prvenstva. Tim iz Berna, noć između srede i četvrtaka, provešće na prvom mestu šampionata, pošto je kao domaćin slavio protiv Tuna sa 4:0. Pritisak će ponovo biti na strani Sankt Galena, ali mnogo će se pričati o večerašnjem meču Zvezdinog rivala iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Jang Bojs je zasluženo slavio. Imao je domaćin >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << incijativu od prvog minuta, napadao iz svih oružja, ali je otpor Tuna skršio tek posle dva dosuđena penala. Uz to Tun je imao igrača manje od finiša prvog poluvremena, pa je bilo jasno da će teško moći do pozitivnog rezultata u Bernu.

Sjajan meč odigrao je nekadašnji reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani. On je postigao dva gola i praktično ražalostio navijače Crvene zvezde, koji se nadaju da će Sankt Galen prvi proći kroz cilj i pogurati crveno-bele do statusa nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ovakvom raspletu obradovali su se u Partizanu, pošto bi sa titulom Jang Bojsa bili blizu povlašćenog statusa u plej-of rundi Lige Evrope.

Tun je odolevao do zaostavnog vremena prvog poluvremena. Tada je jedan od štopera gostiju imao blagi kontakt rukom sa loptom, konsultovan je i VAR... Odluka je bila jasna: penal za Jang Bojs iskoristio je Ngamelu.

Po istoj matrici Jang Bojs je duplirao prednost. Samo što je ovoga puta u 52. minutu sankcionisan vazdušni duel. Pročitao je golman Tuna udarac Sulejmanija, ali više od toga nije mogao. Šut je bio izuzetno jak i precizan.

Do ove utakmice Sulejmani je postigao jedan gol ove sezone u prvenstvu Švajcarske. Večeras je imao duplu poriciju. Načeti Tun je u 70. minutu ostavio suviše prostora Bojsima za kontru. Elia je sve odradio, a Sulejmani pratio i ponovo zatresao mrežu.

Tačku na meč stavio je Gaudino.

ŠVAJCARSKA 1 - 29. KOLO

Utorak

Ksamaks - Cirih 1:1 (1:1)

/Nuzolo 23 - Natan 27/

Sreda

Jang Bojs - Tun 4:0 (1:0)

/Ngamelu 45 pen, Sulejmani 52 pen i 71, Gaudino 89/

20.30: (2,20) Servet (3,40) Lucern (3,30)

20.30: (5,70) Sion (4,00) Bazel (1,70)

Četvrtak

20.30: (3,40) Lugano (3,40) Sankt Galen (2,25)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.