Izvor: Blic, 28.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penali, ako ne možemo drugačije!

Penali, ako ne možemo drugačije!

Valter Zenga ima dve dileme pred sutrašnji revanš meč prvog kola Kupa UEFA u Bragi (20.30, TV 'Pink'). Dvanaest dana posle remija (0:0) sa Portugalcima na Marakani, a dan uoči ključne utakmice u sezoni, trener Crvene zvezde razmišlja da li da u tim stavi rovitog Perovića ili iskusnijeg Mudrinića, odnosno Mladenovića ili Trajkovića. Jedno je sigurno, tik iza napadača Žigića i Purovića igraće ubojiti Boško Janković.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jedva čekam da počne utakmica na kojoj moramo i možemo potvrditi da je Zvezdi mesto u Evropi. Braga još nije primila gol u ovoj sezoni, tako da će mi biti zadovoljstvo ukoliko joj mi prvi zatresemo mrežu - istakao je Janković po dolasku u Bragu.

Uz Žigića, najbolji strelac naše lige voleo bi da postigne gol sutra uveče, mada, kako je rekao, ne bi imao ništa protiv ni ako neko drugi zatrese mrežu i odvede Zvezdu u Ligu Kupa UEFA.

- Najvažnije je da mi prođemo dalje, tako da je nebitno ko će postići gol. Ne bih se bunio i ako plasman u Ligu ostvarimo nakon jedanaesteraca. Spremni smo na sve, pa i čak i na penale.

Janković je svestan da je njemu i njegovim saigračima neće biti lako u četvrtak, ali zna da će Crvena zvezda osigurati minimum četiri utakmice u Evropi ukoliko eliminiše Bragu.

- Biće to duel naše ofanzivne ekipe protiv njihovog defanzivnog tima. Crvena zvezda je mnogo veći klub od Brage, što potvrđuje i broj trofeja, tako da nam je mesto u evropskom takmičenju.

Janković zbog parnih kartona nije igrao protiv Obilića, tako da u meč sa Portugalcima ulazi odmoran.

- Portugalci se nadaju da neću igrati ni protiv njih jer misle da sam povređen, međutim ja ovaj meč ne bih propustio čak i da sam stvarno povređen. No, daleko bilo, osećam se spremno, orno i motivisano, tako da nema mesta kalkulaciji. Neću da obećam gol, ali obećavam dobru igru - izjavio je Boško Janković.

Fudbaleri Crvene zvezde smešteni su u Gimaraešu, koji se nalazi dvadesetak kilometara od Brage, gde će sutra odigrati utakmicu. Na spisku putnika za Portugaliju od standardnih prvotimaca nije se našao Milan Biševac, koji je zbog povrede morao da ostane u Beogradu, kao ni Banović, Bajković, Mijović, Da Silva i Draman.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.