Pele kritikuje Runijevo ponašanje

Izvor: B92, 21.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pele kritikuje Runijevo ponašanje

Legendarni Pele upozorio je fudbalera Mančester Junajteda Vejna Runija da mora da pazi na ponašanje kako bi bio dobar fudbaler.

Kritike na račun engleskog prvotimca upućene su zbog utakmice koju je Junajted odigrao u subotu sa južnoafričkim Kajzer Čifsima. Meč je završen rezultatom 1:1, a Runi je dobio žuti karton zbog grubog starta nad igračem Čifsa Tinašem Nengomašem, dok Onismor Basera tvrdi da ga je Englez udario laktom više puta.

"Dopada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mi se Runi, ali mislim da bi morao da obrati pažnju na ponašanje jer samo tako može da zaigra u punoj formi, kako je nekada to umeo. Imao je dve, tri dobre sezone, ail on može da pruži fudbalu mnogo više. Kada je u kontaktu sa protivničkim igračima, mislim da bi bilo bolje da ne ulazi u raspravu, da ne napada. Dobar karakter se gradi samo ako izbegavaš čarke na terenu", rekao je Pele.

Dvadesetdvogodišnji Vejn Mark Runi prešao je iz Evertona u Mančester Junajted 2004.godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.