Pele: Brazil može do finala SP, ne mogu da garantujem trofej

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Jun.2013, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pele: Brazil može do finala SP, ne mogu da garantujem trofej

Po mnogima najbolji igrač na svetu svih vremena, Brazilac Pele, rekao je da domaćin Svetskog prvenstva 2014. godine ima odličnu priliku da se plasira u finale, ali da nije siguran da može i do titule.
(FOTO: FA)
Mislim da Brazil ima odličnu priliuku da dođe do finala Svetskog prvenstva. Ne mogu da budem siguran i da osvoji, jer fudbal uvek donosi mnogo iznenađenja. Imamo sjajne igrače, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << nažalost za prethodne tri godine nismo stvorili bazu, sada je za selektora došao Skolari i sve promenio.
Pele je istakao da njegova selekcija ima talentovane igrače poput Nejmara, Oskara, Lukasa Mure i Luiza, koji bi konačno mogli trofej da vrate Brazilce na tron.
Poslednji put petostruki prvak sveta titulu je osvojio 2002. godine u Južnoj Koreji i Japanu.
Uvek sam bio za to da u nacionalnom timu budu igrači koji igraju dobar fudbal, što je veoma važno za sve u Brazilu. Kada bih morao da se godinu dana pre Mundijala izjasnim za najveće kandidate za titulu, pored Brazila, izabrao bih Nemačku i Španiju – rekao je 72–godišnji Pele.
On je dodao da bi Brazil trebalo na najbolji način da iskoristi priliku, jer će za kratko vreme biti domaćin tri značajna sportska takmičenja – Kupa konfederacija, Svetskog prvenstva 2014. i Olimpijskih igara 2016. godine:
Pre pet meseci bili smo malo zabrinuti, ali mislim da je sada sve spremno. Predstoji nam Kup konfederacija, za godinu dana Svetsko prvenstvo i posle Olimpijske igre. Tri velike sportske manifestacije i Brazil mora da bude spreman za to.
Kup konfederacija u Brazilu počinje 15. juna, dok je SP na programu od 12. juna do 13. jula 2014. godine.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pele: Igraćemo u finalu SP, ali titulu ne garantujem

Izvor: Press, 05.Jun.2013

"Mislim da Brazil ima odličnu priliuku da dođe do finala Svetskog prvenstva. Ne mogu da budem siguran i da osvoji, jer fudbal uvek donosi mnogo iznenađenja. Imamo sjajne igrače, nažalost za prethodne tri godine nismo stvorili bazu, sada je za selektora došao Skolari i sve promenio", rekao je Pele...Pele...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.