Peković za Blic: Igram kao u Partizanu, samo su u NBA to tek sada primetili

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peković za "Blic": Igram kao u Partizanu, samo su u NBA to tek sada primetili

Amerikanci su tek sada uvideli kakav je košarkaš Nikola Peković. Glavna atrakcija prvog dela (zbog lok-auta zakasnele) NBA sezone, jeste bivši centar Partizana koji briljira u dresu Minesote.

Njegove sjajne partije guraju tim iz Mineapolisa u plej-of Zapadne konferencije, a crnogorski reprezentativac, uz Kevina Lava najbolji igrač tima, za "Blic” priča o košarkaškoj euforiji koja je proteklih meseci zahvatila jedan od najhladnijih gradova u SAD.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ova NBA liga je prava ludnica, surovi profesionalizam. Nekad ni ja ne znam gde se nalazim. Samo mi kažu „danas letiš tamo, sutra igramo, pa onda ponovo letimo", i tako ukrug - kaže Peković.

Lin je reklama

Džeremi Lin je otkrovenje NBA lige?

- I njega su kasno primetili, sjajan je igrač, ali zbog azijskog porekla sve je i dosta komercijalizovano u vezi s njim. Recimo, bukvalno su ga ugurali u autobus za ol star meč u Orlandu - dodao je Peković.

Po onome kako igrate ove sezone, čini se da su vas tek sada ozbiljno shvatili?

- Ma, igram kao u Partizanu, samo što su oni tek sada to primetili. Šalu na stranu, niko mi ovde ništa nije poklonio, pošteno se borim za svaki minut na parketu i maksimalno ga koristim.

Do meča sa Klivlendom ostvarili ste već 19 pobeda u 38 mečeva, dok ste prošle sezone zabeležili 17 trijumfa u 83 utakmice?

- Ovde su svi prezadovoljni, na korak smo do ulaska u plej-of, apetiti rastu, mislim da možemo do tog uspeha.

Iz ekipe ste istisnuli prijatelja Darka Miličića?

- Mi smo kao braća, nerazdvojni smo, nismo rivali. Često u svlačionici puštamo saigračima narodnjake, ali ima tu i ostalih žanrova. Da ne budu zapostavljeni oni koji ne vole taj tip muzike.

Pratite Partizan, odbranio je prvi od tri trofeja?

- Nisam gledao, ali sam srećan zbog osvojenog Kupa Radivoja Koraća. Žao mi je što smo ispali iz Evrolige, međutim verujem da neće biti problema u odbrani domaće titule, a nadam se i ABA lige, iako se fajnal for igra u Tel Avivu. U finalu protiv Makabija crno-beli neće biti bez šansi i u moje vreme vraćali smo se iz Izraela trijumfalno čak i u Evroligi.

Ne odbacujete mogućnost da i po treći put u karijeri obučete crno-beli dres?

- Ne verujem da će biti novog lok-auta, a ako ga bude, eto mene opet u Humskoj. Partizan je moja velika ljubav, volim i Beograd, „grobari" su najbolji na svetu, atmosfera koju oni prave na utakmicama baš mi nedostaje. Ovde je drugačije, sve je reklama, ljudi dolaze porodično na tribine, samo tapšu, nema temperamenta. U finišu sezone dolazim u „Pionir" da navijam za moje bivše saigrače kada se bude odlučivalo o novom šampionu Srbije.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji igraće Srbija protiv Crne Gore.

- Biće interesantni naši mečevi, igraću za reprezentaciju - zaključio je Peković.

Povezane vesti: Adelman: Pored ovakvog Pekovića, pitanje je da li će Miličić biti starter Peković posle rekorda karijere: Samo sam igrao svoju igru Miličić i Peković ultimat fajt borci, Dalas očajan Nikola Peković u šaljivoj humanitarnoj akciji /video/
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.