Peković otišao sa čela Partizana!

Izvor: RTS, 14.Jun.2017, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peković otišao sa čela Partizana!

Nekadašnji igrač i do danas predsednik KK Partizan Nikola Peković podneo je ostavku na tu funkciju. U ovom trenutku više nisam u mogućnosti da se 24 časa dnevno posvetim Partizanu, poručio je Peković.

Peković je u sredu podneo ostavku na mesto predsednika kluba, a njegova odluka je objavljena na sajtu crno-belih:
"Nakon bezmalo dve godine koje sam proveo na mestu predsednika KK >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Partizan, odlučio sam da se povučem sa te funkcije. Kada je u jesen 2015. godine klub bio u situaciji koja je poznata svima, prihvatio sam se odgovornosti i došao sa čvrstom željom da iznova postavimo temelje Partizana koji bi vremenom ponovo postao onakav kakvog ga Evropa pamti – moćan! Zadatak nije bio nimalo lak, ali se tog izazova nisam bojao, već sam rešio da problemima pogledam u oči i sa njima se suočim. Prvo i osnovno, bilo je da uz 6,5 miliona evra duga pronađemo način na koji bi klub mogao da funkcioniše i istovremeno, postepeno, smanjuje dugovanja koja su se gomilala godinama unazad. Od samog starta, uz moje lično finansijsko ulaganje, započeli smo sa konsolidacijom kluba koja podrazumeva puno odricanja i rada kako bi zacrtani plan bio sproveden u delo", navodi se u saopštenju.
"Za manje od dve godine, dug je smanjen za blizu dva miliona evra, dok su se naše selekcije na takmičarskom planu maksimalno borile i dostojno branile boje Partizana. Za ovakav finansijski rezultat, veliku zahvalnost dugujem sponzorima Partizana, kao i Vladi Srbije i doskorašnjem premijeru a sada predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, bez čije pomoći bi rad na finansijskoj stabilnosti kluba bio neuporedivo teži", poručio je Peković, koji je iskazao zahvalnost svima u KK Partizan na ogromnoj energiji i naporima koje su učinili da klub funkcioniše i nastavi putem oporavka.
"Ipak, svestan da zbog ličnih obaveza, u ovom trenutku više nisam u mogućnosti da se 24 časa dnevno posvetim Partizanu, odlučio sam da postupim odgovorno i na jedini način koji smatram ispravnim, a to je da podnesem ostavku i mesto ustupim nekome ko će biti u stanju da se 100 odsto posveti klubu. S moje strane, ja ću nastaviti da pomažem klub koliko budem mogao i koliko svom nasledniku na mestu predsednika budem potreban. Partizan je kuća svih partizanovaca i samo zajedno ga možemo oporaviti i vratiti na vrh, mesto koje mu po mnogo čemu pripada", stoji na kraju teksta ostavke Nikole Pekovića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PEKOVIĆ OTIŠAO: Evo koliki je dug Partizana sada…

Izvor: HotSport.rs, 14.Jun.2017

Posle sezone za zaborav u Partizanu je krenulo sa odlascima, a posle poslovnog direktora Žarka Stijovića, plejmejkera Vila Hečera i trenera Aleksandra Džikića, ‘sidro’ je podigao i predsednik kluba Nikola Peković.. . On se od navijača oprostio pismom na zvaničnom sajtu kluba uz podatke koje...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.