Pejton i Meloun za B92: Lejkersa treba svi da se plaše!

Izvor: B92, 05.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pejton i Meloun za B92: Lejkersa treba svi da se plaše!

Od specijalnog izveštača B92 iz Dalasa - Nikole Olića

Los Andjeles Lejkersi su u Dalasu u četvrtak uveče pobedili Dalas Maverikse sa 114:103, i time nastavili dugogodišnju dominaciju nad timom iz Teksasa.

Karl Meloun i Geri Pejton su godinama bili glavne zvezde svojih timova ali su ove sezone došli u velike LA Lejkerse. Meloun je posle 17 godina provedenih u Juta Džezu došao u Lejkerse da bi mu se ostvario san da konačno osvoji NBA šampionat. Geri Pejton je iz sličnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razloga prešao iz Sijetla, odnosno Milvokija.

Meloun i Pejton su posle utakmice razgovarali sa dopisnikom B92 o novim Lejkersima koji sad imaju četiri velike zvezde:

"Početkom sezone bilo je komentara da neće biti dovoljno prilika za sve zvezde da daju dovoljno koševa. Ja i Maloun o tome nismo ni razmišljali", rekao je Pejton.

"Ovo je Šekilov i Kobijev tim, a mi smo ovde da im pomognemo. Mi smo veterani NBA lige i godine u kojima smo se trudili da damo što više koševa su iza nas, Sad nam je najvaznije da dobijemo šampionat -- zato smo Maloun i ja ovde", kaže Pejton.

Sa nogama u kofi punoj leda, Meloun se nadovezao:

"Ja mislim da će biti dovoljno šuteva za ceo tim. Mi smo ipak profesionalni sportisti i jasno je da mora doći do odredjenih žrtvi. Ovo nije samo Šekov i Kobijev tim, svi smo važni delovi tima i svake večeri svi moramo da se trudimo."

Utakmica u Dalasu ukazuje da je Pejton ipak u pravu i da Lejkersi zaista jesu Šakilov i Kobijev tim. Njih dvojica su zajedno postigli 57 poena, a Pejton i Maloun 28. Čak i da su Maveriksi u postavi imali i povredjenog Novickog, teško da bi ishod bi drugačiji.

"Zvučaće neskromno", priznao je Pejton, "ali osećam da su Lejkersi mentalno najmoćniji tim. Sa lakoćom dobijamo utakmice i osećamo da možemo svaki tim da pobedimo. Timovi treba da se plaše Lejkersa."

Pejtonu i Melounu su Lejkersi verovatno poslednji tim u njihovim karijerama. Zamolili smo ih da se podsete timova iz kojih su letos došli.

"Lejkersi me podsećaju na Sijetl sredinom 90-tih godina, kad smo pobedjivali po 60 utakmica u sezoni.", rekao je Pejton.

"Kako je u Sijetlu postajalo sve teže i teže, hteo sam da izdržim i da ostanem. Medjutim sad smatram da sam trebao iz Sijetla i ranije da odem."

Meloun je bio više nostalgičan:

"Nedostaje mi društvo iz Jute, puno godina sam tamo proveo. Drago mi je da ću u utakmicama protiv Dzeza na klupi prekoputa vidjati bivšeg trenera Džeri Slouna". Maloun je zatim uz osmeh dodao: "Ali kad počne utakmica, to se sve zaboravlja i jedina želja mi je da ih pobedim".

Za kraj, Karl Meloun je za B92 zaključio da je zadovoljan prelaskom u Los Andjeles:

"Ako ovako nastavimo da igramo, mislim da možemo da postanemo najbolji košarkaski tim svih vremena. Što se mene lično tiče, karijeru sam započeo sa Džon Stoktonom i završiću je sa Geri Pajtonom, šta čovek više može da poželi?"

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.